Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010 05:00
UPD:05:13
A- A A+

Γενικά βελτιωμένο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, τοπικά ισχυρές τις πρωϊνές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και ισχυρό παγετό στα ηπειρωτικά νωρίς το πρωΐ, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από -5 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως 1 βαθμό Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς και τοπικά στην Ηπειρο από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Παροδικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 0 έως 13 και στα βόρεια από -6 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Από το απόγευμα βελτίωση από τα δυτικά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί και θα εξασθενήσουν. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά του νομού με ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωϊνές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, προβλέπει για αύριο Σάββατο, η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Δυτικής Ελλάδας και της Κρήτης και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός και βαθμιαία νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα βορειοανατολικά πιθανόν καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά μέχρι το απόγευμα στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο 8 Μποφόρ.

Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της. Ισχυρός παγετός τις πρωϊνές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

Παροδικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές στα δυτικά, το Ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα στα βόρεια. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο τις πρωϊνές ώρες 7 Μποφόρ. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή