Σούπερ Λίγκα: Αρης-Ξάνθη 0-2

Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010 16:57
UPD:17:28
A- A A+

Πολύ μεγάλη νίκη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» πήρε η Ξάνθη επί του Αρη με 2-0, με τον Σουάνη να πετυχαίνει και τα δυο τέρματα των φιλοξενούμενων. Με δέκα παίκτες από το πρώτο μέρος αγωνίζονταν οι γηπεδούχοι, λόγω αποβολής του Βανγκέλι.

Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ μπορεί να είχαν ακόμα το μυαλό τους στην κλήρωση του Europa League, που έφερε στο δρόμο τους την πανίσχυρη Μάντσεστερ Σίτι, όμως σε καμία περίπτωση δεν παρασύρθηκαν από αυτή, ασχέτως αν άλλα δείχνει το τελικό σκορ.

Αντιθέτως, στο πρώτο μέρος ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους, οι οποίοι πάντως κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι στο 22'. Σε μια αντεπίθεση ο Σουάνης έφυγε μόνος του μπροστά και από πλάγια θέση νίκησε τον Σηφάκη για το 1-0.

Το γκολ πείσμωσε τους κίτρινους, οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν και έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 32', όταν σουτ του Φατί σταμάτησε στο δοκάρι του Λυμπερόπουλου και στη συνέχεια ο Νέτο από πλεονεκτική θέση έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως ο Αρης θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια, έχοντας φέρει το σκορ στα ίσια, ήρθε η ανόητη αποβολή του Βανγκέλι με δυο κίτρινες κάρτες σε δυο λεπτά και όλα τα πλάνα της ομάδας του πήγαν περίπατο. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ πήρε την πρώτη κάρτα στο 33' για διαπληκτισμό με τον Μαρσελίνιο και τη δεύτερη στο 34' γιατί συνέχισε την κόντρα του με τον παίκτη της Ξάνθης, τον οποίο και χτύπησε εκτός φάσης.

Έτσι οι φιλοξενούμενοι με το υπέρ τους σκορ και το αριθμητικό πλεονέκτημα που απόκτησαν, έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ στο 37' με κεφαλιά του Βάλλα να τραντάζει το δοκάρι του Σηφάκη.

Ότι, όμως, δεν πέτυχαν σε εκείνο το σημείο, το κατάφεραν στην επανάληψη, όταν με τη συμπλήρωση 62 λεπτών παιχνιδιού ο Σουάνης ξανά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Επιθετικός της Ξάνθης με κεφαλιά ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Αρη σε δύσκολη απόκρουση, αλλά η μπάλα του ξαναστρώθηκε και με κοντινή προβολή έγραψε το 2-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις:

Αρης (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Κουλουχέρης, Ναφτί, Τσέζαρεκ (72' Ρουίζ), Κόκε (83' Μενδρινός), Φατί, Μίτσελ, Καζναφέρης (59' Χαβίτο), Λαζαρίδης, Βανγκέλι

Ξάνθη (Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Φλίσκας, Αντεφέμι, Κωστούλας, Βάλλας, Μαρσελίνιο (65' Βασιλακάκης), Πόι (74' Έλινγκτον), Σουάνης (83' Μπόατενγκ), Μπέρτος, Τζάγκι, Κατόνγκο

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις