Σούπερ Λίγκα: ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-1

Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010 21:27
UPD:20/12/2010 18:40
ΑΠΕ - ΜΠΕ

A- A A+

Με αυτογκόλ του Κατσαρού στο 35' ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Λάρισας μέσα στο AEL FC Arena και ξέφυγε στο +5 στην κορυφή της βαθμολογίας από τον δεύτερο Παναθηναϊκό στο φινάλε του πρώτου γύρου.

Οι Πειραιώτες γνώριζαν από χθες, πως με μια ενδεχόμενη νίκη θα έπαιρναν σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου και φυσικά δεν άφησαν την ευκαιρία αυτή να περάσει ανεκμετάλλευτη. Παίζοντας όσο χρειαζόταν, έκαμψαν την αντίσταση των γηπεδούχων, οι οποίοι πλέον φλερτάρουν με την ιδέα του υποβιβασμού, όντας τελευταίοι και με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τους αμέσως επόμενους Πανσερραϊκό και Πανιώνιο.

Οι ερυθρόλευκοι, όπως συνηθίζουν φέτος, ξεκίνησαν πιο δυνατά και ήταν εκείνοι που μετά τα πρώτα λεπτά κατάφεραν και πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Σταδιακά αύξαναν την πίεσή τους και στο 30' είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο ματς με τον Αμπάρη να αποκρούει κεφαλιά του Μέλμπεργκ.

Δεν θα γινόταν, όμως, το ίδιο και πέντε λεπτά αργότερα, όταν σε σουτ πάλι του Σουηδού, ο Κατσαρός προσπάθησε να σταματήσει τη μπάλα, αλλά αντ' αυτού την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1.

Οι Λαρισαίοι αμέσως μετά το γκολ προσπάθησαν να βγουν μπροστά και στο 41' ο Κουζέν τσίμπησε με πολύ όμορφη κίνηση τη μπάλα από τον Μέλμπεργκ, ακινητοποιώντας τον, όμως ο Πάρντο πραγματοποίησε την επέμβαση του αγώνα και διατήρησε το προβάδισμα της ομάδας του.

Μην μπορώντας άλλο να περιμένουν, οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους με την έναρξη της επανάληψης και κατάφεραν για ένα διάστημα να αποκτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ευκαιρία, πάντως, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν.

Μόνο στο 54' σε μια φάση στα όρια της περιοχής, αλλά όχι πολύ μέσα, ο Ουρτάδο έπεσε άτσαλα πάνω στον Μετίν και δικαιολογημένα οι γηπεδούχοι φωνάζουν για πέναλτι. Ο διαιτητής Σπάθας έδειξε το παιχνίδι να συνεχισθεί, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει έντονος εκνευρισμός στις τάξεις της Λάρισας.

Όπως συμβαίνει συνήθως, ο πρώτος εκνευρισμός, φέρνει τον δεύτερο και έτσι δεν άργησε στο 68' να υπάρξει συμπλοκή μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων για μια χιονόμπαλα που δέχθηκε από την κερκίδα ο Τοροσίδης.Το παιχνίδι διακόπηκε για δυο λεπτά και στο τέλος την κίτρινη για τη συμμετοχή τους στα συμβάντα είδαν οι Μιραλάς και Σίσιτς. Στο νεκρό, όμως, αυτό διάστημα η Λάρισα έχασε τον ρυθμό της, με συνέπεια μετά την επανέναρξη να μην κάνει ούτε ευκαιρία μέχρι και το σφύριγμα της λήξης.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις