Κ. Σκανδαλίδης: Αναγκαία η επανίδρυση της Δημοκρατίας

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 15:17

Για επανίδρυση της Δημοκρατίας έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης, κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του προϋπολογισμού του 2011.

A- A A+

Για επανίδρυση της Δημοκρατίας έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης, κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του προϋπολογισμού του 2011.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκανδαλίδης κάλεσε τους βουλευτές «να συνομολογήσουν όλοι ότι το χθες πέρασε οριστικά και ότι πρέπει η επανεκκίνηση της χώρας να συνδυαστεί με την επανίδρυση της Δημοκρατίας, ώστε να προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, απαιτείται μια δυνατή αλλαγή συντακτικού τύπου η οποία θα γίνει μόνο αν συμφωνήσει η Βουλή «που σήμερα λοιδορείται και προπηλακίζεται ως μη όφειλε». Πρόσθεσε πως οι 300 βουλευτές έχουν ένα ιστορικό χρέος, «να ανταποκριθούμε στην ανάγκη αναγέννησης του ελληνισμού και επανάκαμψης των Ελλήνων στην ευημερία».

«Για να ανταποκριθούμε σε αυτό το χρέος είναι απόλυτη ανάγκη να μεταβούμε από το "τις πταίει;" του Χαρίλαου Τρικούπη στο "Quo Vadis;" στο "πού πάμε;"», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, εκτιμώντας πως ο κρίσιμος γεωπολιτικός σταθμός είναι το 2020 και με βάση αυτόν πρέπει να χαραχθεί στρατηγική.

«Το ελληνικό πρόβλημα θα επιλυθεί μέσα στους διεθνείς συσχετισμούς που θα προκύψουν στη διάρκεια αυτών των χρόνων. Η χώρα πρέπει να φύγει από τη μυωπική αντιπαράθεση περί Μνημονίου που άλλοι το δαιμονοποιούν και άλλοι το δοξάζουν, να αποκτήσει στρατηγική που ενσωματώνει το Μνημόνιο και τους στόχους του και - κυρίως - το υπερβαίνει, στο συντομότερο δυνατό χρόνο και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως «αν θέλουμε να υπάρξει η στρατηγική πρέπει να εξασφαλίσουμε πολιτική σταθερότητα και ένα ελάχιστο επίπεδο εθνικής συνεννόησης». «Προϋποθέσεις για να γίνουν πράξη αυτά, είναι η υιοθέτηση ενός άλλου πολιτικού λόγου, μιας διαφορετικής αντιπαράθεσης και υπέρβαση από όλους», συνέχισε.

Στο σημείο αυτό ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να δούμε την ελληνική γεωργία, να την εντάξουμε σε μια εθνική στρατηγική με ορίζοντα δεκαετίας, με επόμενο σταθμό το 2020. Επίσης, ανέφερε ότι η το 2010 έγινε ένας στοιχειώδης εκσυγχρονισμός, το 2011 πρέπει να γίνει στροφή στην παραγωγή, στην περιφερειακή ανάπτυξη, με ένα επιχειρησιακό σχέδιο στα καλάθια προϊόντων της ελληνικής γης, το 2012 να υπάρξει παρέμβαση στο ισοζύγιο και το 2013 να μπει η γεωργία σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή