Π. Παναγιωτόπουλος: Ο νέος προϋπολογισμός δεν οδηγεί πουθενά

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 16:42
A- A A+

Κάλεσμα στα μέλη του Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό του 2011, που όπως υποστήριξε, δεν οδηγεί πουθενά, αλλά και να επαναδιαμορφώσουν παράλληλα έναν «προϋπολογισμό ανάτασης, ανάκαμψης και ανάπτυξης», απηύθυνε μιλώντας στη Βουλή, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει ανάσα στην οικονομία, υιοθετώντας τις άμεσα εφαρμόσιμες, προκοστολογημένες και δοκισμένες πολιτικές που προτείνει η ΝΔ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει ανάσα στην οικονομία, υιοθετώντας τις άμεσα εφαρμόσιμες, προκοστολογημένες και δοκισμένες πολιτικές που προτείνει η ΝΔ.

Εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση στο κυβερνών κόμμα, επικρίνοντάς το ότι υπέγραψε ένα Μνημόνιο που όχι μόνον δεν ήταν προϊόν διαπραγμάτευσης, αλλά υπαγορεύτηκε από ανθρώπους που ουδεμία αίσθηση της ελληνικής πραγματικότητας είχαν.

Επανέλαβε επίσης ότι η προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ δεν ήταν μονόδρομος, όπως μονόδρομος δεν ήταν και «η κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός», ενώ επέρριψε ευθύνες στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το ότι μετέτρεψε την κρίση ελλείμματος σε κρίση δανεισμού. Ο κ. Παναγιωτόπουλος επικαλέστηκε έκθεση της ΕΕ, η οποία - όπως είπε - αναδείκνυε τις ευθύνες του Γ. Παπακωνσταντίνου για την αύξηση των σπρεντ και η οποία, σημείωσε ότι αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ.

Προανήγγειλε ακόμη την κατάθεση ερώτησης και αίτησης κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή για να αποδειχθεί αν όντως υπάρχει επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο ΔΝΤ και ποιο είναι το περιεχόμενό της σχετικά με τα μέτρα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει διέξοδος της χώρας και αυτή, όπως εξήγησε, είναι η ανάπτυξη και η ανάκαμψη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή