Ν. Αλευράς: Εφικτοί οι στόχοι του προϋπολογισμού

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 17:14
A- A A+

Την εκτίμηση ότι ο νέος προϋπολογισμός που συζητείται στη Βουλή είναι ο πρώτος που προσεγγίζει την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς.

«Σε πολύ μεγάλο βαθμό (ο προϋπολογισμός) είναι αληθινός, αλλά έχει προϋποθέσεις. Αν δηλαδή η ύφεση γίνει πολύ μεγάλη και τα έσοδα δεν θα πάνε στο επίπεδο που λέει ο Προϋπολογισμός. επισήμανε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» ο βουλευτής. Είνια ο πρώτος, όπως είπε, προϋπολογισμός «που έχει μέσα προϋπολογισμούς για νοσοκομεία, για το ταμείο κοινωνικής ασφάλισης, έχουμε μια εικόνα των ΔΕΚΟ, και οι στόχοι που έχει βάλει δεν είναι υπερβολικοί, θα έλεγα ότι είναι πολύ εφικτοί».

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει το σχολιάσει τις αλλαγές στα εργασιακά, ο κ. Αλευράς τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι αυτές δεν οφείλονται στο Μνημόνιο.

«Προχθές, είχα την ευκαιρία στην εισήγηση μου στον προϋπολογισμό να πω ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα Μνημονίου, αντιμετωπίζει πρόβλημα χρέους, έχει εκρηκτικό χρέος, είναι το τέταρτο παγκοσμίως, του χρόνου θα είναι το δεύτερο παγκοσμίως Προφανώς δεν θα είναι λόγω Μνημονίου, αλλά διότι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του χρέους κι αυτήν την στιγμή χρειαζόμαστε πάρα πολλά λεφτά για να το αντιμετωπίσουμε, και δεν έχουμε άλλες δυνατότητες. Πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο αυτήν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει φτάσει η Ελλάδα», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή