Παναθηναϊκός: Aποχωρεί και ο Ν. Πατέρας

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 19:01
UPD:21/12/2010 18:40
ΑΠΕ - ΜΠΕ

A- A A+

Την παραίτησή του από την προεδρία του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε ο Νικόλας Πατέρας εξερχόμενος από το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, που συγκλήθηκε τη Δευτέρα, προκειμένου να συζητηθεί τι μέλλει γενέσθαι μετά την αποχώρηση από τον σύλλογο του Ανδρέα Βγενόπουλου.

«Μετά την αποχώρηση του κυρίου Βγενόπουλου σήμερα δεν συντρέχουν λόγοι τουλάχιστον για εμένα για να είμαι πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Η στήριξη του κόσμου προς εμένα και την ομάδα είναι το κεντρικό συστατικό της επιτυχίας μας», υποστήριξε ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού».

«Μου ζήτησαν να παραμείνω αλλά όπως ξέρετε είναι η δεύτερη φορά που επανέρχομαι στον Παναθηναϊκό, έχω προσφέρει πιστεύω πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό αλλά δεν νομίζω ότι από την ώρα που δεν υπάρχει ενότητα που θα περίμενα και μεταξύ μετόχων αλλά και μεταξύ διοίκησης και φιλάθλων δεν πιστεύω ότι έχω κάποιο λόγο για να παραμείνω», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη συμφωνία Βαρδινογιάννη-Βγενόπουλου για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον πρώτο στον δεύτερο μέσω συνεχών αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, υποστήριξε πως η δική του συνεισφορά στην όλη υπόθεση -όπως είχε συμφωνηθεί εξ' αρχής- ήταν να επιστρέψει για να αναλάβει την προεδρία.

«Η συμφωνία που έγινε ήταν μεταξύ Βγενόπουλου και Βαρδινογιάννη. Αφορούσε τους δυο τους. Και εγώ είχα υποσχεθεί όταν μου το ζήτησαν, να αναλάβω πρόεδρος και να μπω στην αύξηση. Μπήκα στην αύξηση, έγινα πρόεδρος αλλά αυτή την στιγμή όπως είναι η κατάσταση δεν συντρέχουν λόγοι για να παραμείνω στη θέση του προέδρου», τόνισε.

Πάντως, όσον αφορά τα οικονομικά της ΠΑΕ, εξήγησε πως στο ταμείο της υπάρχουν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν έδωσε παραπάνω στοιχεία και κυρίως πιο είναι το άνοιγμα που θα πρέπει να καλυφθεί στο τέλος της φετινής σεζόν.

Το τρέχον μπάτζετ του συλλόγου ανέρχεται κοντά στα 42 εκ. ευρώ.

Την Πέμπτη ο νέος πρόεδρος

Στο Δ.Σ., φυσικά, μετά την γνωστοποίηση της παραίτησής του Νικόλα Πατέρα, όπως ήταν λογικό, συζητήθηκε το ποιος θα αναλάβανε την προεδρία της ΠΑΕ. Ο κ. Πατέρας αρχικά πρότεινε τον Θανάση Γιαννακόπουλο και όταν αυτός αρνήθηκε, πρότεινε στη συνέχεια τον εφοπλιστή Αδαμάντιο Πολέμη, ο οποίος ζήτησε να το σκεφτεί, πριν απαντήσει.

Η τελική απόφαση αναμένεται να παρθεί στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, που θα συγκληθεί την προσεχή Πέμπτη.

«Ο κ. Πολέμης είναι άνθρωπος αξιόλογος και έχει να προσφέρει πολλά. Όπως προσέφερα εγώ υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που μπορούν», σχολίασε ο απερχόμενος πρόεδρος των «πρασίνων».

Θ. Γιαννακόπουλος: «Δεν γίνεται ο καθένας με το παραμικρό να φεύγει»

Εν τω μεταξύ, δηλώσεις έκανε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος άφησε έντονες αιχμές για τον τρόπο που επέλεξαν να αποχωρήσουν οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Νικόλας Πατέρας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτός ή ο αδελφός του, Παύλος, να πάρουν την προεδρία, λόγω -όπως ισχυρίστηκε- των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων σε μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία.

«Όλοι όσοι αγαπάνε τον Παναθηναϊκό πρέπει να είναι μια γροθιά. Το ότι είναι ο Ολυμπιακός μπροστά 5 βαθμούς δεν λέει τίποτα. Μια ήττα και μια ισοπαλία. Το είχα πει σε πολλές συνεντεύξεις ότι το πολυμετοχικό σχήμα δεν είναι καλό. Χρειάζονταν ένας άνθρωπος για να παίρνει τις αποφάσεις. Ο Παναθηναϊκός είναι υπεράνω προσώπων. Έχει ιστορία 100 χρόνων και κανείς δεν μπορεί να την αγνοεί», είπε με νόημα και λίγο αργότερα άφησε και νέες αιχμές.

«Δεν γίνεται ο καθένας με το παραμικρό να λέει φεύγω. Από πού φεύγεις; Τι σημαίνει αυτό; Από το μαγαζί σου φεύγεις; Ο Παναθηναϊκός είναι κάτι μεγάλο και δεν μπορείς από αυτόν να αποχωρείς έτσι χωρίς να τον έχεις βάλει σε σωστό δρόμο».

Σχετικά με τους λόγους που εμποδίζουν τον ίδιο ή τον αδερφό του να αναλάβει την προεδρία, υποστήριξε: «Δεν το νομίζω. Ο ελληνικός λαός περνάει κρίση και δεν μπορούμε σε μια τέτοια στιγμή σε μια επιχείρηση με 1.200 άτομα να την αφήσουμε σε δεύτερη μοίρα για να ξοδέψουμε αλλού χρόνο. Είναι τιμή για την οικογένεια Γιαννακόπουλου αλλά δεν γίνεται αυτή την στιγμή. Δεν καταλαβαίνω γιατί λένε ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης χαρίζει ή πρέπει να φύγει».

Η ανακοίνωση της παραίτησης

Λίγη ώρα μετά το τέλος του διοικητικού συμβουλίου ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ και το επίσημο κείμενο της παραίτησης του Νικόλα Πατέρα.

Αυτό αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ που ολοκληρώθηκε προ ολίγου, ο Πρόεδρος, κ. Νικόλας Δ. Πατέρας υπέβαλε την παραίτησή του. Το πλήρες κείμενο της επιστολής παραίτησης είναι το ακόλουθο:

Κύριοι Σύμβουλοι,

Δύο φορές, τα τελευταία τρία χρόνια, σε πολύ κρίσιμες για το Σύλλογο στιγμές, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Γιάννη Βαρδινογιάννη για άνοιγμα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, δέχθηκα να ηγηθώ ενός σχήματος ισχυρών Παναθηναϊκών παραγόντων αναλαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου, προκειμένου από κοινού να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ομάδα που θα κυριαρχούσε στην Ελλάδα και θα ήταν ανταγωνιστική στο ανώτερο επίπεδο στην Ευρώπη, όπως δηλαδή την οραματιζόμαστε όλοι οι φίλαθλοι του Συλλόγου.

Πετύχαμε εν μέρει μόνο τους στόχους μας με την κατάκτηση του περσινού double, την παρουσία μας επί δύο χρόνια στο γύρο τον 16 καλύτερων ομάδων στο Champions και Europa League αντίστοιχα και βάζοντας τις βάσεις για εδραίωση σ' αυτό το επίπεδο.

Παρότι φέτος, για διαφόρους λόγους που δεν είναι της παρούσης, υπήρξε μια κάμψη και η πορεία της ομάδας επιβραδύνθηκε, πίστευα πως όλοι μαζί: κόσμος, μέτοχοι, διοίκηση, ομάδα έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε γρήγορα στο δρόμο των επιτυχιών.

Προσωπικά δεν επεδίωξα ποτέ να αποκτήσω το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ και αυτό δεν αλλάζει. Σ' αυτό ήμουν από την αρχή και παραμένω ξεκάθαρος.

Δυστυχώς, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων τόσο σε επίπεδο σχέσεων μεταξύ των φιλάθλων και της ομάδας όσο και σε επίπεδο διερεύνησης προθέσεων μεταξύ των μετόχων που κρατάμε τις μετοχές της ΠΑΕ στα χέρια μας διαπίστωσα πως, ειδικά στο δεύτερο, έχω απομείνει μόνος να πολεμώ σε όλα τα μέτωπα και δεν υπάρχουν προοπτικές τέτοιες που να διασφαλίζουν ότι ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί πάνω στις στέρεες βάσεις που έχουν τεθεί από το ξεκίνημα της ένδοξης ιστορίας του.

Κατόπιν τούτου, σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Είναι αυτονόητο ότι παραμένω μέτοχος της ΠΑΕ στο ποσοστό που μου αναλογεί, θα συνεχίσω να βρίσκομαι κοντά στην ομάδα υπό αυτό το πρίσμα και φυσικά να παράσχω ότι βοήθεια μου ζητηθεί από τον επόμενο Πρόεδρο.

Με εκτίμηση,

Νικόλας Πατέρας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις