Σπ. Χαλβατζής: Tαξικός και αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 21:30
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής στη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2011, κατηγορώντας την για υποκρισία, καθώς όπως είπε, χρησιμοποιεί το μνημόνιο ως πρόφαση για να επιβάλει όλα αυτά τα καταστροφικά και σκληρά μέτρα.

«Καμία τρόικα δεν σας επιβάλλει αυτά τα ισοπεδωτικά μέτρα που πήρατε. Δεν ήταν και δεν είναι το μνημόνιο που καθοδηγεί την πολιτική της κυβέρνησης αλλά οι εργοδότες. Το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει με θέρμη την ευρωπαϊκή πολιτική την οποία στηρίζουν όλα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου. Καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ανοίγει το δρόμο για ατομικές συμβάσεις δίνοντας βορά τους εργαζόμενους στο καιάδα των εργοδοτών», τόνισε.

Ο κ. Χαλβατζής χαρακτήρισε ακόμη τον προϋπολογισμό ταξικό, αντιλαϊκό και σκληρό, σημειώνοντας ότι «ο νέος προϋπολογισμός δεν είναι πράσινος, μπλε ή κόκκινος. Δυστυχώς για τον εργαζόμενο και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχουμε ένα δίχρωμο προϋπολογισμό. Μαύρος για την εργατική τάξη και ρόδινος για το μεγάλο κεφάλαιο».

«Παρουσιάζετε το μαύρο άσπρο. Εφαρμόζετε σκληρά μέτρα που δεν σώζουν την πατρίδα αλλά σώζουν το κεφάλαιο», παρατήρησε καταλήγοντας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή