Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 22:51
A- A A+

Στην εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, μετά από έρευνα και επιτυχημένη συνεργασία με αστυνομικές αρχές του εξωτερικού.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος, ο οποίος προμηθευόταν από τη χώρα του και εισήγαγε τις ναρκωτικές ποσότητες καθώς και τέσσερις ακόμη ομοεθνείς του, ηλικίας από 22 ως 31 ετών, οι οποίοι αναλάμβαναν τη διακίνηση των ουσιών σε στέκια τοξικομανών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση την 19-12-2010, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σε οικίες και στην κατοχή των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 130,2 γραμ. ηρωίνης, 3,2 γραμ. κάνναβης, 15 βαμβάκια εμποτισμένα με ηρωίνη, 25 ναρκωτικά δισκία, 13 κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων το κύκλωμα ρύθμιζε τις λεπτομέρειες των παράνομων συναλλαγών του, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων, όπου αναγράφονταν λεπτομερώς οι αγοραπωλησίες ναρκωτικών ποσοτήτων, και το χρηματικό ποσό των 1.035 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ψυχοτρόπων ουσιών.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, σε βάρος του 31χρονου μέλους της εγκληματικής ομάδας, εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, για «Βιασμό» και «Ληστεία».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή