Συνεχίζονται τα προβλήματα στις μετακινήσεις στην Ευρώπη

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 11:30
UPD:13:09

A- A A+

Προς εξομάλυνση βαίνει η λειτουργία των εναέριων και σιδηροδρομικών συγκοινωνιών σε κάποια τμήματα της Ευρώπης, ωστόσο οι επιπτώσεις από τις σφοδρές χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών εξακολουθούν να οδηγούν σε καθυστερήσεις και ταλαιπωρία για πολλούς ταξιδιώτες.

Τα αεροδρόμια του Χίθρου και της Φρανκφούρτης αναφέρουν στις ιστοσελίδες τους ότι η κατάσταση εξομαλύνεται μετά τη σοβαρή αναστάτωση των τελευταίων ημερών.

Περίπου το 70% των προγραμματισμένων πτήσεων, γύρω στις 800 δηλαδή, από και προς το Χίθροου αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα, αλλά η διοίκησή του συνιστά στους ταξιδιώτες να μην μεταβαίνουν στο αεροδρόμιο παρά μόνο αν γνωρίζουν ότι η πτήση τους θα πραγματοποιηθεί.

«Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος της ημέρας θα είμαστε σε πλήρη λειτουργία», όπως είπε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Η British Airways ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί το ένα τρίτο των προγραμματισμένων για πτήσεών της μέχρι τις 6 πμ. της Πέμπτης.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης παραμένει ανοιχτό και λειτουργεί πλήρως, μετά την ισχυρή χιονόπτωση που οδήγησε στο κλείσιμό του τη Δευτέρα. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανακοίνωσε ότι από τα προβλήματα των προηγούμενων ημερών έχουν ακυρωθεί οι πτήσεις 3.500 επιβατών, εκ των οποίων οι 600 πέρασαν τη νύχτα εντός του κτηρίου.

Στη Γαλλία, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν το 15% των πτήσεών τους από το αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ-ντε-Γκολ απόψε και το 25% για την αυριανή ημέρα, εξαιτίας των νέων χιονοπτώσεων που αναμένονται σήμερα και αύριο.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει νέες χιονοπτώσεις στην περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας το απόγευμα και αύριο και η DGAC αναμένει νέα προβλήματα στην λειτουργία των αεροδρομίων.

Η Air France ανακοίνωσε ότι περίπου 5.000 άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, εκ των οποίων οι 4.000 περίμεναν να πετάξουν στο Λονδίνο, σύμφωνα με την Le Monde.

Η υπερταχεία Eurostar ανέφερε ότι δεν περιμένει προβλήματα στην επιβίβαση των ταξιδιωτών σήμερα, αλλά απηύθυνε έκκληση να μην έρχονται στο σταθμό περισσότερο από μία ώρα πριν το ταξίδι τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Χθες, χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν σε ουρά χιλιομέτρων για να εξασφαλίσουν εισιτήριο, εν μέσω πολικών θερμοκρασιών στο σταθμό του Σεντ Πάνκρας στο Λονδίνο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή