Αποκλείει διαρροές στην ψήφιση του προϋπολογισμού ο Φ. Σαχινίδης

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 18:40
UPD:18:41
A- A A+

Βέβαιος ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές κατά τη σημερινή ψήφιση του προϋπολογισμού εμφανίστηκε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης.

«Όχι, δε φοβούμαι για διαρροές. Όλοι οι συνάδελφοι της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ συναισθάνονται και τα τεράστια προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα, αλλά και τα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι πολίτες», ανέφερε ο υφυπουργός, επισημαίνοντας ότι όλοι αντιλαμβάνονται «ότι η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με ελλείμματα της τάξης των 30, των 36 δισεκατομμυρίων».

«Κάτι πρέπει να γίνει. Θα έχετε διαπιστώσει κι εσείς από τις τοποθετήσεις όλων των ομιλητών και των ομιλητριών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ μέσα στο κοινοβούλιο ότι όλοι δημόσια δηλώνουν ότι θα υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό και κάνουν και ορισμένες επισημάνσεις γύρω από τα ζητήματα που αφορούν τον προϋπολογισμό», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος εξάλλου στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, ο κ. Σαχινίδης διευκρίνισε ότι το θέμα εξετάζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος. «Υπάρχει μια διαδικασία συγχώνευσης ή κατάργησης Οργανισμών, η οποία είναι κάτω από την εποπτεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος εξετάζει σειρά Οργανισμών για να διαπιστώσει αν είναι αναγκαία η παρουσία τους. Εάν δεν είναι μήπως θα έπρεπε είτε να συγχωνευθούν, είτε να καταργηθούν ολοκληρωτικά σε περίπτωση που δεν υπάρχει λόγος ανάγκης», σημείωσε.

Οσον αφορά στα ληξιπρόθεσμα χρέη που θα διαγραφούν ξεκαθάρισε ότι θα δοθεί λίστα στη δημοσιότητα και συμπλήρωσε: «Εμείς αυτό το οποίο λέμε είναι, θα βάλουμε σε ένα ξεχωριστό πλέον καλάθι αυτά τα οποία θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να εισπραχθούν. Δεν είναι ότι θα τα διαγράψουμε, δεν είναι ότι θα παραιτηθούμε από την προσπάθειά μας αν κάποια από αυτά, έστω και με κάποιο τρόπο μπορούμε να εισπράξουμε κάτι. Απλώς θα είναι σε ένα χωριστό καλάθι και δε θα συγχέονται με το υγιές καλάθι ληξιπρόθεσμων μεν οφειλών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή