Γ. Ραγκούσης: Στο μέσο ενός πρωτόγνωρου πολέμου οικονομικής επιβίωσης

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 20:20
UPD:23:49
A- A A+

«Η χώρα βρίσκεται σήμερα στο μέσο ενός πρωτόγνωρου πολέμου οικονομικής επιβίωσης», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2011.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως «δεν έχουμε πια περιθώριο για μισόλογα, οφείλουμε να πούμε την αλήθεια όσο ''μαλώτρα'' και αν είναι» και επεσήμανε πως το πρόβλημα της χώρας είναι το χρέος.

Ομιλία του κ. Γ. Ραγκούση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό

Ακούστε την ομιλία του Γ. Ραγκούση στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε πως «φτάσαμε στο οριστικό και αμετάκλητο τέλος και του μεταπολεμικού μοντέλου ανάπτυξης, αλλά και του πελατειακού κράτους της μεταπολίτευσης», σημειώνοντας πως «το δίλημμα της ιστορικής ευθύνης είναι ένα και είναι αμείλικτο: υποταγή ή σύγκρουση».

Όπως είπε, «για τον Πρωθυπουργό, για την κυβέρνηση, για την Κοινοβουλευτική Ομάδα, για εμάς, το δίλλημα απαντήθηκε: Και η απάντησή μας αυτή είναι οριστική, είναι απροϋπόθετη, είναι ξεκάθαρη. Σύγκρουση μέχρις εσχάτων».

Συνεχίζοντας παρατήρησε πως «στην απελπισία τους κάποιοι επιχειρούν να μας πουν: Μα όλα αυτά σας επιβλήθηκαν. Τίποτα αναληθέστερο».

«Όλες αυτές οι συγκρούσεις καμία σχέση με την τρόικα δεν έχουν, κανένα μνημόνιο δεν τις επέβαλε.Τις ξεκινήσαμε ήδη με τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης πριν από 14 μήνες - τον Οκτώβριο του 2009 όταν δεν υπήρχε ούτε τρόικα, ούτε μνημόνιο», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής του τρόπου εκλογής των βουλευτών, ενώ σε ό,τι αφορά το Δημόσιο και την προώθηση του ενιαίου μισθολογίου, επανέλαβε πως δεν θα υπάρξει καμιά απόλυση δημοσίου υπαλλήλου.

Καταλήγοντας, ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για ιστορικές περιστάσεις, συμπληρώνοντας πως «το μεγάλο ηθικό και ιστορικό δίλημμα που έχει η δική μας γενιά που έχουμε όλοι εμείς σε αυτή τη αίθουσα δεν είναι αν θα αποφασίσουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας τώρα, δεν είναι αν θα πάρουμε τις αποφάσεις μας τώρα».

«Ένα είναι το πραγματικό δίλημμα: Θα πάρουμε το βάρος στις πλάτες μας εμείς ή θα το φορτώσουμε στα παιδιά μας γνωρίζοντας ότι θα καταρρεύσουν;. Εμείς τις αποφάσεις μας τις πήραμε. Στο ερώτημα εμείς ή τα παιδιά μας, είπαμε εμείς», υπογράμμισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή