Αλ. Τσίπρας: Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί στον κοινωνικό εκτροχιασμό

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 20:42
UPD:21:18
A- A A+

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του επί του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως ανέφερε, η πολιτική του κυβερνώντος κόμματος οδηγεί στον κοινωνικό εκτροχιασμό, με ένα μείγμα ύφεσης, ανεργίας και λουκέτων στην αγορά.

Η ομιλία του κ. Αλ. Τσίπρα στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό

Ακούστε την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή.

«Με τον προϋπολογισμό μας ζητάτε να ξεχάσουμε την Ελλάδα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, να γίνει έτος μηδέν το 2011 για την ελληνική κοινωνία, και μετά να συζητάμε για μια χώρα τριτοκοσμική. Αυτό ζητάτε εκβιαστικά να ψηφίσουν και οι βουλευτές της πλειοψηφίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας υποστηρίξε πως η κυβέρνηση με την πολιτική της, μέσω του μνημονίου, οδηγεί την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση. «Στο στόχο σας να πτωχύνεται το λαό θα πάτε περίφημα» ανέφερε και πρόσθεσε: Βουλιάζετε τη χώρα στην ύφεση και στην κρίση χρέους γιατί το τελευταίο που σας ενδιαφέρει είναι το χρέος, σας ενδιαφέρει να στηρίξετε το μεγάλο κεφάλαιο.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού τόνισε πως μείωση του ελλείμματος μπορεί να γίνει και χωρίς τη διάλυση της κοινωνίας: «Εσείς πετσοκόβετε τους μισθούς των 700 και των 800 ευρώ και αφήνετε να φοροδιαφεύγουν όσους έχουν αστρονομικά εισοδήματα», σημείωσε απευθυνόμενος για άλλη μία φορά στους βουλευτές και τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη του και κατά της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήδη κάνει βήματα προς την κατεύθυνση της συναίνεσης: «Και ψήφισε τη μισή ταμπακέρα του μνημονίου και σας προσφέρει συναίνεση σε Συνταγματική αναθεώρηση, ώστε να ενσωματωθεί στο Σύνταγμα το μνημόνιο και η λογική του».

Ανέφερε ακόμη πως «υπάρχουν και άλλοι σε αυτή την αίθουσα που διακηρύσσουν αριστερά και δεξιά την προθυμία τους να συμμετάσχουν στο κάδρο της συναίνεσης».

Σημείωσε όμως πως η κυβέρνηση δεν μπορεί με τίποτα να διασφαλίσει τη συναίνεση της κοινωνίας και κατηγόρησε τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Παπουτσή πως υιοθετεί το δόγμα: «τσακίστε τις διαδηλώσεις», «πνίξτε στα καρκινογόνα χημικά και δακρυγόνα όλο τον κόσμο, δείξτε μηδενική ανοχή στους πολίτες που αντιστέκονται».

Απαντώντας στις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει ο κ. Παπουτσής κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο ουσιαστικά για υποκίνηση των επεισοδίων στις πορείες εκ μέρους του πολιτικού σχηματισμού, έκανε λόγο για «απίστευτες συκοφαντίες και υπονοούμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ» και ανακοίνωσε πως καταθέτει στη Βουλή σε ψηφιακούς δίσκους, φωτογραφίες και βίντεο «με τα έργα και τα λόγια των υφιστάμενων σας- είτε φορούν στολή είτε είναι κουκουλοφόροι δίχως στολή- από την τελευταία απεργιακή κινητοποίηση και από την Κερατέα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή