Παναθηναϊκός: Υπηρεσιακός πρόεδρος ο Γ. Βεκρής

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 12:11
UPD:12:36
A- A A+

Όπως αναμενόταν, ο Γιάννης Βεκρής ορίσθηκε υπηρεσιακός πρόεδρος του Παναθηναϊκού από το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Ο Αδαμάντιος Πολέμης, ο οποίος είχε προταθεί για την προεδρία από τον Νικόλα Πατέρα, σε δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίασης εξήγησε πως δεν μπορούσε να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση σε λίγες ημέρες, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει επικεφαλής σε μια οικουμενική διοίκηση.

Οριστική απόφαση για τη θέση του προέδρου αναμένεται να παρθεί στο νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ, που θα πραγματοποιηθεί σε περίπου ένα μήνα από σήμερα, στις 17 Ιανουαρίου.

«Χρειάζεται σκέψη και ωριμότητα για κάτι τέτοιο. Ένα μεγάλο αρνητικό για να αναλάμβανα αυτό το αξίωμα είναι η δημοσιότητα. Έχω ζήσει διαφορετικά και δεν θα ήθελα κάτι τέτοιο. Δεν μπορούν να γίνουν τα πράγματα σε δύο μέρες», σχολίασε σχετικά ο κ. Πολέμης και στη συνέχεια στάθηκε στο οικονομικό πρόβλημα που μπορεί να παρουσιασθεί στον σύλλογο.

«Υπήρχε ενθουσιασμός και απίστευτα χρήματα, αυτά ξοδεύτηκαν καλώς και κακώς, όμως τελείωσαν. Οι προθέσεις των μετοχών δεν είναι πολύ θετική να βάλουν χρήματα στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός για το Champions League, αν δεν μπει στην καλύτερη περίπτωση χάνει 10 εκατομμύρια ευρώ».

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος επέμεινε πως κανονικά θα έπρεπε να εκλεγεί κανονικός πρόεδρος και όχι υπηρεσιακός. Μάλιστα αποκάλυψε ότι ήταν ο μοναδικός στο Δ.Σ., που αντιτάχθηκε σε μια τέτοια λύση.

«Ο κ. Πολέμης είπε ωραία πράγματα. Δεν έχει πείρα για να ηγηθεί. Στο σημερινό Δ.Σ., είπαμε όλοι ότι πρέπει να είναι υπηρεσιακός ο πρόεδρος, αλλά ο μόνος που έφερε αντίρρηση ήμουν εγώ. Δεν γίνεται ο Παναθηναϊκός να έχει υπηρεσιακό».

Στη συνέχεια μίλησε για την άσχημη κατάσταση, στην οποία κινδυνεύει να περιέλθει το τριφύλλι.

«Πρέπει να γίνουν μεταγραφές. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως η ομάδα είναι στο χείλος του γκρεμού. Πρέπει όλοι να βοηθήσουν για να βγούμε από το τέλμα. Είναι δύσκολη η κατάσταση και θλίβομαι ιδιαίτερα. Είναι πρωτόγνωρα πράγματα. Βοηθήστε όλοι και το επαναλαμβάνω με το χέρι στην καρδιά, ο Παναθηναϊκός είναι στο χείλος του γκρεμού».

Ακόμα, σχετικά με το οικονομικό κομμάτι του όλου ζητήματος, δήλωσε: «Χωρίς σύμπνοια και αγάπη με το χέρι στην καρδιά χωρίς αυτά δεν μπορείς να προχωρήσεις. Είτε τον παίρνουμε τον Παναθηναϊκό εμείς και κάνουμε ότι πιστεύουμε, είτε δεν τον παίρνουμε. Βάζουμε λεφτά στην ομάδα χωρίς να σκεφτόμαστε αν θα είναι ζημιογόνος ή, όχι. Στο μπάσκετ 12-15 χρόνια μας έχει στοιχίσει πάνω από 200 εκατομμύρια. Ξέρουμε πως τα χάνουμε, αλλά για την αγάπη μας τα βάζουμε».

Ο νέος -υπηρεσιακός- πρόεδρος των πρασίνων, Γιάννης Βεκρής, στάθηκε από την πλευρά του στο γεγονός, πως η ομάδα θα ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

«Έχει υπάρξει απόφαση από προηγούμενο Δ.Σ. Μπορούμε να πούμε ότι κατά κάποιον τρόπο το είχε προβλέψει ο Νικόλας Πατέρας. Έχει αποφασισθεί τι μεταγραφές θα γίνουν. Από εκεί και πέρα, εάν ο προπονητής και οι κκ. Αντωνίου και Φρέιτας έχουν την άποψη ότι θα πρέπει να γίνουν μεταγραφές θα πρέπει να γίνει εισήγηση στο Δ.Σ».

Πολλές, πάντως, (και σημαντικές) ήταν οι απουσίες από το σημερινό διοικητικό συμβούλιο, αφού δεν παρευρέθηκε ούτε ο απερχόμενος πρόεδρος, Νικόλας Πατέρας, ούτε οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Παύλος Γιαννακόπουλος. Παρόντες ήταν ο Στέφανος Ησαΐας, ο Αδαμάντιος Πολέμης, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης, ο Λεωνίδας Πολέμης, ο Παναγιώτης Δάβαρης και ο εκπρόσωπος του Ανδρέα Βγενόπουλου, Γιώργος Κουλούρης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις