Αισιόδοξος για την εφαρμογή του προϋπολογισμού ο Ανδ. Λοβέρδος

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 17:42
UPD:17:44

«Πάρα πολλές φορές, αν όχι όλες, οι προϋπολογισμοί του ελληνικού κράτους ήταν θεωρίες. Τώρα στοχεύουμε σε κάτι και επιδιώκουμε να το πραγματοποιήσουμε», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

A- A A+

Αισιόδοξος ότι ο προϋπολογισμός που υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή θα εφαρμοστεί, εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

«Πάρα πολλές φορές, αν όχι όλες, οι προϋπολογισμοί του ελληνικού κράτους ήταν θεωρίες. Τώρα στοχεύουμε σε κάτι και επιδιώκουμε να το πραγματοποιήσουμε», ανέφερε, τονίζοντας παράλληλα ότι θα στήριζε τον προϋπολογισμό, ακόμη κι αν ήταν απλά βουλευτής. «Σ’ αυτή τη φάση της μεγάλης κρίσης το πιστεύω, δεν κάνω κάτι επειδή πρέπει. Ίσως συμβιβάζομαι με ορισμένες κομματικές καταστάσεις αλλά ο συμβιβασμός στην πολιτική είναι ένα καλό εργαλείο, ειδικά στα μεγάλα κόμματα», εξήγησε.

Ο υπουργός υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής, δηλώνοντας ότι τη στηρίζει «με πολύ μεγάλη ένταση, παρά τα λάθη και τις καθυστερήσεις μας».

«Εχουμε βοηθήσει στη σωτηρία της χώρας κι έχουμε βοηθήσει την Ελλάδα να βρει έναν δρόμο. Μπορεί αυτός ο δρόμος για πρώτη φορά να είναι σε βάρος της παρούσας γενιάς, αλλά είναι υπέρ των επομένων γενεών», σημείωσε ενώ άφησε και αιχμές εναντίον των «πράσινων» βουλευτών που είχαν διατυπώσει επιφυλάξεις σε σχέση με την εφαρμογή του νέου προϋπολογισμού. «Διαφωνώ με συναδέλφους μου οι οποίοι εμφανίζονται σα βρεγμένες κότες, δηλαδή κάνω κάτι αλλά ντρέπομαι γι’ αυτό. Γιατί ντρέπεσαι γι’ αυτό; κάνεις κάτι που βοηθάς τη χώρα. Αυτό που κάνουμε είναι υπέρ της Ελλάδας, είναι υπέρ των πολιτών», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Ερωτηθείς εξάλλου σχετικά με την απελευθέρωση στο επάγγελμα του φαρμακοποιού εκτίμησε ότι θα βρεθεί συμβιβαστική λύση παρά τις έντονες αντιδράσεις του κλάδου και ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα και αποφάσεις για κινητοποιήσεις τη Δευτέρα το απόγευμα, οπότε και έχουν συγκαλέσει γενική συνέλευση.

«Παρ’ όλες τις απειλές, τη Δευτέρα θα έχουμε μια συμφωνία και μια αξιοπρεπή λύση η οποία θα πάρει το δρόμο της Βουλής. Νομίζω ότι ήδη διαμορφώνουν τελικές απόψεις σήμερα ή αύριο. Όταν κάναμε τη συζήτηση, αυτή την έντονη συζήτηση την περασμένη Δευτέρα νομίζω, τους είπα εάν ο κλάδος τους διαθέτει προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα, θέλουν την άδεια, θέλουν κάτι άλλο, να το προτείνουν, να διαμορφώσουμε μια τελική λύση, να τη συμφωνήσουμε μεταξύ μας», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή