Κύπελλο Ελλάδας: Ηρακλής-Κέρκυρα 1-1

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 20:06
A- A A+

Ούτε το γκολ της Κέρκυρας ήταν κανονικό, ούτε το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο Ηρακλής. Ο διαιτητής Καλογερόπουλος τα 'κανε θάλασσα και με το 1-1 οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές στο νησί των Φαιάκων.

Καλύτερη εικόνα από την Κέρκυρα αλλά και περισσότερη διάθεση στην επίθεση είχε στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ο Ηρακλής. Με τον τεχνικό του, Μαρίνο Ουζουνίδη να έχει ζητήσει ένα γρήγορο γκολ, ο Γηραιός το αναζήτησε και είχε ευκαιρίες να το πετύχει όπως η κεφαλιά του Γιάκομπ στο 12', που έδιωξε λίγο πριν περάσει τη γραμμή ο Μακρής, αλλά και το φάουλ του Λίμα στο 31' που έδιωξε με γροθιές ο Αποστολίδης.

Οι Φαίακες από τη μεριά τους έπαιξαν πιο πολύ ανασταλτικά, καθότι ο στόχος τους ήταν να κρατήσουν το μηδέν. Είχαν πάντως ένα χαμένο τετ α τετ του Τσίγκα στο 30ό λεπτό. Συνολικά ο γηπεδούχος Ηρακλής ήταν ανώτερος και άξιζε να είχε σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Γενικά πάντως δεν παίχθηκε τόσο καλό ποδόσφαιρο, ενώ έγιναν και πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες.

Ο Ηρακλής μπήκε στο β' ημίχρονο ακόμη πιο αποφασισμένος και μάλιστα λίγο έλειψε να σκοράρει με σουτ του Παπαστεργιανού στο 48', το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Ωστόσο στη συνέχεια του παιχνιδιού και οι δύο ομάδες είχαν καλές φάσεις για ένα γκολ.

Η Κέρκυρα κατάφερε τελικά να επιβραβευτεί σε μία εκ των αντεπιθέσεών της. Στο 79' οι Φαίακες κατάφεραν να σκοράρουν με γκολ του Τσίγκα με σουτ του ύστερα από σέντρα του Γιάντση. Στον Ηρακλή διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι του σκόρερ και το ριπλέι όντως έδειξε πως ο Τσίγκας.

Στο 86' ο Ιωάννου, που μόλις είχε πάρει τη θέση του Τσίγκα, φάνηκε να ανατρέπει τον Γιάκομπ. Ο Ηρακλής κέρδισε πέναλτι. Ωστόσο, το ριπλέι έδειξε πως δεν υπήρξε παράβαση. Στο ίδιο λεπτό ο Γιάκομπ λύτρωσε την ομάδα του κάνοντας το τελικό 1-1.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις