Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός-Ρόμα 89-82

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 23:43
UPD:24/12/2010 18:46
A- A A+

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την εμφάνιση του ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Ρόμα με 89-82 και κατέκτησε την πρώτη θέση του ομίλου έχοντας κορυφαίους τους Μπουρούση, Σπανούλη και Τεόντοσιτς.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Ρόμα με 89-82, αλλά με εξαίρεση το πρώτο εξάλεπτο δεν έπεισε με την απόδοση του κάνοντας αρκετά λάθη. Με προσωπικές ενέργειες των Μπουρούση, Τεόντοσιτς, Σπανούλη και Νεστέροβιτς πήρε την νίκη και την πρώτη θέση του ομίλου, αλλά δεν είχε διάρκεια στο παιχνίδι του.

Η πεντάδα που επέλεξε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε αρκετές εκπλήξεις, καθώς έμεινε εκτός ο Τεόντοσιτς, αλλά αντιθέτως ξεκίνησαν οι Χαλπερίν και Γκόρντον επιλέγοντας να αποτελέσουν τριάδα μαζί με τον Σπανούλη στην περιφέρεια. Οι τρεις τους τα πήγαν πολύ καλά κυκλοφορώντας τη μπάλα αποτελεσματικά, ενώ το εντυπωσιακό ξεκίνημα για άλλη μια φορά του Μπουρούση έκανε τον Ολυμπιακό πλουραλιστικό στην επίθεση.

Ο Ουάσινγκτον είχε εγκλωβιστεί από πλευράς Ρόμα και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό του αγώνα κατάφεραν να προηγηθούν με 20-10 στο 6', όταν ο Μπουρούσης έφθασε τους 11 πόντους.

Οι Πειραιώτες χαλάρωσαν και κάνοντας αρκετά λάθη στην επίθεση έδωσαν το δικαίωμα στη Ρόμα να τρέξει, να βρει εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση τρέχοντας σερί 14-2 (22-24, 11').

Οι Ιταλοί πέρασαν μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά μετά το 0-2 και έτσι ο Παπαλουκάς πέρασε στο παρκέ θέλοντας να ισορροπήσει την οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του απελευθερώνοντας τους Τεόντοσιτς, Σπανούλη. Ο Σέρβος γκαρντ ήταν «καυτός» στην επίθεση, αλλά συχνά «θόλωνε» στα υπόλοιπα κομμάτια του παιχνιδιού, ενώ ο Σπανούλης αδυνατούσε να «τρυπήσει» αρκετές φορές την άμυνα της Ρόμα.

Οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν γρήγορα και πάλι το προβάδισμα στο σκορ, αλλά δεν κατάφερναν να εξασφαλίσουν μεγάλη διαφορά (33-31, 17'). Έντεκα πόντοι από τους Σέρβους του Ολυμπιακού με τρία συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα (Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς και Κέσελ) έκλεισαν ιδανικά το ημίχρονο για τους «ερυθρόλευκους» (45-39).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες προσπάθησαν να περάσουν τη μπάλα κοντά στο καλάθι και με τους ψηλούς να κυριαρχούν η διαφορά έφθασε σε διψήφια επίπεδα (56-46, 25') και παρά τη μείωση του σκορ (56-51, 28') εκ νέου από τη Ρόμα, οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν διαφορά ασφαλείας μέχρι τις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου (67-55, 32').

Η Ρόμα έγινε ξανά απειλητική και απάντησε με γρήγορο σερί 8-2 (69-63, 33'), αλλά ο Σπανούλης είχε πάρει φόρα και παίρνοντας τα ηνία του σκοραρίσματος κατάφερε με οκτώ συνεχόμενους πόντους να δώσει αέρα νίκης στον Ολυμπιακό κάνοντας το 72-63 στο 34’.

Ο «Kill-Bill» συνέχισε να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στην επίθεση πετυχαίνοντας συνολικά 13 πόντους στην τελευταία περίοδο. Μάλιστα, συνδυάστηκε άψογα με τον Ράσο Νεστέροβιτς, ο οποίος έφθασε αθόρυβα σε διψήφιο αριθμό πόντων σφραγίζοντας την νίκη που έδωσε στον Ολυμπιακό την πρώτη θέση του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 45-39, 64-53, 89-82

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις