Αυξημένα μέτρα για την έξοδο των Χριστουγέννων

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010 11:55
UPD:12:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Με ενισχυμένα μέτρα από την Αστυνομία για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο κορυφώνεται σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων η έξοδος των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα.

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται τόσο το προσωπικό και τα μέσα των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενώ τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. εν όψει των εορτών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, ενισχυμένη αστυνομική παρουσία σε σημεία του οδικού δικτύου, ειδικές ρυθμίσεις στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς και παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς.

Απαγόρευση κίνησης φορτηγών

Για τη διευκόλυνση των εκδρομέων, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων. Ειδικότερα για σήμερα Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Αυξημένη κίνηση στα διόδια των Μαλγάρων

Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στα διόδια Μαλγάρων, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, αλλά και στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της περιοχής, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των Θεσσαλονικέων.

Σημαντικά αυξημένος, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, είναι όμως από χθες και ο αριθμός των αυτοκινήτων που κατευθύνονται προς την πόλη της Θεσσαλονίκης αφού πολλοί κάτοικοι από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας επισκέπτονται τη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Αστατος ο καιρός τα Χριστούγεννα

Εν τω μεταξύ, βροχερά αναμένονται σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φετινά Χριστούγεννα με σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Συγκεκριμένα, για σήμερα προβλέπονται προβλέπει νότιοι άνεμοι 8 Μποφόρ στα πελάγη, σχετικά υψηλές θερμοκρασίες , με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες από το απόγευμα στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Χριστούγεννα: Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται για αύριο Χριστούγεννα. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι κατά τόπους έντονα, όμως βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά καταιγίδες. Χιόνια κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ανατολικό Αιγαίο το πρωί τοπικά 8 και πιθανώς 9 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Κυριακή: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές, προβλέπονται για την Κυριακή. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κλειστά τα χιονοδρομικά... αναμένοντας χιόνι

Δεν ευνοεί ο καιρός των Χριστουγέννων τους λάτρεις του σκι, καθώς οι το οριακό επίπεδο χιονιού στις πίστες κρατά κλειστά τα περισσότερα από τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.

Σήμερα Παρασκευή τα μόνα χιονοδρομικά κέντρα που με ανοικτές πίστες κατάλληλες για άθληση είναι στον Παρνασσό, στο Σέλι, στα 3-5 Πηγάδια και στο Καϊμακτσαλάν.

Εως τις 18.00 ανοιχτά τα καταστήματα

Ανοικτά τέλος έως τις 18.00 θα παραμείνουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα. Έως τις 20.00 θα είναι ανοικτά τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα.

Κλειστά θα είναι αύριο, Χριστούγεννα και την Κυριακή. Από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη συνεχίζεται το εορταστικό ωράριο 9.00 - 21.00, ενώ την Παρασκευή, Παραμονή Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα θα λειτουργήσουν 9.00 έως 18.00.

Την Πρωτοχρονιά, την Κυριακή 2 και τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου θα είναι και πάλι κλειστά. Από Τρίτη 4 Ιανουαρίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο των καταστημάτων.

Εν τω μεταξύ, σήμερα η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή