Βρετανία: Πρόστιμα για τα αεροδρόμια προωθεί η κυβέρνηση

Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010 10:31
A- A A+

Νέα νομοθεσία που θα προβλέπει βαριά πρόστιμα για τα αεροδρόμια, όπως το Χίθροου, τα οποία προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των ταξιδιωτών πριν από τα Χριστούγεννα, επιθυμεί η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Times, το οποίο επικαλείται το Βρετανό υπουργό Μεταφορών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Φίλιπ Χάμοντ, είναι απαράδεκτο να μην επιβληθούν κυρώσεις στην BΑΑ, την εταιρία που διαχειρίζεται το Χίθροου. Χιλιάδες ταξιδιώτες παγιδεύτηκαν στο αεροδρόμιο τις τελευταίες ημέρες καθώς ματαιώθηκαν δεκάδες πτήσεις εξαιτίας του χιονιού και του ψύχους.

«Θα πρέπει να επιβληθεί ένα χρηματικό πρόστιμο επειδή δεν παρασχέθηκαν οι απαιτούμενες υπηρεσίες», τόνισε ο Χάμοντ τονίζοντας ότι ο ταξιδιώτης πρέπει να μένει ικανοποιημένος και κάνοντας λόγο για πρόστιμο ύψους δεκάδων εκατομμυρίων λιρών.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (CΑΑ) κανένα πρόστιμο δεν μπορεί να επιβληθεί στο Χίθροου για το χάος που επικράτησε σ΄αυτό.

Η εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι διεξάγεται έρευνα σε βάθος για την αναστάτωση που προκλήθηκε από το χιόνι, που καθήλωσε στο έδαφος εκατοντάδες αεροσκάφη πριν από τα Χριστούγεννα.

«Θα εξετάσουμε τί δε λειτούργησε στο Χίθροου και θα μελετήσουμε την ικανότητά μας να προετοιμαστούμε για ν΄αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα ακραία καιρικά φαινόμενα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΒΑΑ Κόλιν Μάθιους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή