ΗΠΑ: Σφοδρές χιονοπτώσεις προκαλούν χάος στις μετακινήσεις

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010 13:50
UPD:17:32

A- A A+

Ισχυρές χιονοθύελλες πλήττουν τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα την ακύρωση τουλάχιστον 2.000 πτήσεων και σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές και οδικές μετακινήσεις.

Τα αεροδρόμια στην περιοχή της Νέας Υόρκης συμπεριλαμβανομένου και του JFK έκλεισαν το βράδυ της Κυριακής, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν χιλιάδες επιβάτες που είχαν επιλέξει να ταξιδέψουν κατά την περίοδο αιχμής μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας FAA ανακοίνωσε ότι τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τη Νέα Υόρκη θα παραμείνουν κλειστά σήμερα ως τουλάχιστον τις 16:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδος).

REUTERS/LUKAS JACKSON

Η κατάσταση βελτιώθηκε στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου ξανάνοιξαν κυρίως τα αεροδρόμια της Φιλαδέλφειας και της Βοστόνης.

Το αεροδρόμιο της Βαλτιμόρης ήταν ανοιχτό σήμερα, αλλά είχαν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις της εταιρείας Southwest σε αυτό.

Παράλληλα οι ταξιδιώτες που ανέμεναν στους σιδηροδρομικούς σταθμούς μπορούν εκ νέου να ταξιδέψουν σήμερα κατά μήκος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, έπειτα από τη διακοπή για 13 ώρες των δρομολογίων των τρένων μεταξύ της Νέας Υόρκης και της Βοστόνης λόγω της χιονοθύελλας, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία Amtrak.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας είχε εκδόσει έκτακτο δελτίο, προειδοποιώντας για χιονοθύελλες και σφοδρές χιονοπτώσεις από το Μέιν ως το Νιου Τζέρσι.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, η μεγαλύτερη χιονόπτωση -ως και 63,5 εκατοστά- σημειώθηκε στο ανατολικό Νιου Τζέρσι, στη Νέα Υόρκη και στο δυτικό Λονγκ Αϊλαντ.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται οι πολιτείες Μασαχουσέτη, Μέιν, Μέριλαντ, Νιου Τζέρζεϊ, Βόρεια Καρολίνα και Βιρτζίνια.

Οι πολιτείες της Τζόρτζια και της Νότιας Καρολίνας πέρασαν τα πρώτα τους χιονισμένα Χριστούγεννα εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

Η εταιρία Delta Air Lines ακύρωσε περίπου το ένα έκτο των πτήσεών της, οι εταιρίες American Airlines, JetBlue Airways και Continental Airlines ακύρωσαν περίπου 265 πτήσεις η κάθε μια και η United Airlines 110 πτήσεις, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιριών.

Οι αρχές αρμόδιες για την οδική ασφάλεια, προειδοποίησαν τους οδηγούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Η κίνηση στις οδικές αρτηρίες της περιοχής γίνεται με αργούς ρυθμούς αν και οι γέφυρες και οι σήραγγες στη Νέα Υόρκη και τα προάστια της παραμένουν ανοικτές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή