Πολωνία: Οκτώ νεκροί από το ψύχος

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010 13:53
EPA/JERZY UNDRO

A- A A+

Το θάνατο οκτώ ανθρώπων προκάλεσαν οι χαμηλές θερμοκρασίες στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων στην Πολωνία, αυξάνοντας σε 117 τον απολογισμό των νεκρών στη χώρα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τον περασμένο χειμώνα το ψύχος σκότωσε 298 ανθρώπους στην Πολωνία, εκ των οποίων τους 119 τον Ιανουάριο του 2010.

Τα θύματα είναι κυρίως άνδρες, ηλικίας από 35 έως 60 ετών, χωρίς μόνιμη κατοικία, συνήθως αλκοολικοί, διευκρίνισε η αστυνομία που καλεί τον πληθυσμό να μην μένει αδρανής όταν βλέπει ανθρώπους, κάτω από τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, να έχουν αποκοιμηθεί στα παγκάκια ή να περιπλανώνται τη νύχτα στους δρόμους.

Ύστερα από μια σύντομης διάρκειας άνοδο της θερμοκρασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο υδράργυρος έπεσε στους - 10 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Αρκετές εκατοντάδες νοικοκυριά στη βόρεια περιοχή του Γκντάνσκ δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα για τρίτη συνεχή ημέρα σήμερα, καθώς τα ηλεκτρικά καλώδια κόπηκαν από το βάρος του χιονιού, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ένα πρόωρο κύμα ψύχους που έπληξε τις αρχές Δεκεμβρίου την κεντρική Ευρώπη είχε προκαλέσει το θάνατο 50 ανθρώπων μέσα σε μια εβδομάδα στην Τσεχία, τη Λιθουανία και την Πολωνία.

Ρωσία

Aρκετές δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή πραγματοποιήθηκαν με καθυστερήσεις σήμερα στα δύο μεγαλύτερα διεθνή αεροδρόμια της Μόσχας, ενώ η χώρα συνεχίζει να αντιμετωπίζει κύμα σφοδρής κακοκαιρίας.

Το διεθνές αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας έκλεισε για αρκετές ώρες την Κυριακή μετά τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ 10 πτήσεις εκτελέστηκαν με καθυστερήσεις σήμερα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αερολιμένα.

Οι ταξιδιώτες ταλαιπωρούνται και στο άλλο διεθνές αεροδρόμιο, το Σερεμετιέβο, καθω΄ς 30 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα και αρκετές αναχωρήσεις πραγματοποιήθηκαν με σημαντική καθυστέρηση.

Δώδεκα γραμμές τραμ και τρόλεϊ στη Μόσχα, των οποίων τα δρομολόγια διεξάγονταν με πολλά προβλήματα μετά τις αλλεπάλληλες διακοπές του ρεύματος, σήμερα δεν λειτουργούν, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν.

Τουλάχιστον 1.300 άνθρωποι τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας του παγετού, σύμφωνα με ιατρική πηγή την οποία επικαλούνται ειδησεογραφικά πρακτορεία. Είκοσι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πτώση κλαδιών.

Επίσης 67.000 άνθρωποι δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα στη Μόσχα και σε άλλες περιοχές της κεντρικής Ρωσίας εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή