ΝΔ: Χαριστική βολή σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις η υπέρμετρη φορολογία

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010 18:41
A- A A+

Στις δυσμενείς επιπτώσεις της υπέρμετρης, όπως αναφέρει, φορολόγησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την κυβέρνηση εστιάζει με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, ασκώντας κριτική στην ασκούμενη οικονομική πολιτική.

«Επανειλημμένες φορές έχουμε τονίσει ότι η υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας θα έχει μόνο αρνητικά αποτελέσματα στην Εθνική μας οικονομία. Σήμερα, όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν το αληθές αυτών που λέγαμε», επισημαίνει ο κ. Καράογλου, τονίζοντας παράλληλα ότι αν και τα στοιχεία τρομάζουν, «στην κυβέρνηση δεν βάζουν μυαλό».

«Η αύξηση του ΦΠΑ κατά 4 ολόκληρες μονάδες (δεν ξεχνάμε την αναστάτωση που προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ, όταν η ΝΔ είχε προχωρήσει σε αύξηση 1 μονάδας) έχει οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ μόνο κατά 5% το πρώτο ενδεκάμηνο του έτους. Πολύ χαμηλότερα από ό,τι είχε προϋπολογιστεί (περίπου 14%). Αντίστοιχη είναι η εικόνα για τα έσοδα από τα ποτά, τα τσιγάρα και τα καύσιμα, παρά τις τρεις αυξήσεις του ειδικού φόρου κατανάλωσης γι΄ αυτά τα προϊόντα μέσα στο 2010», παρατηρεί ο βουλευτής της ΝΔ.

Όπως εκτιμά εξάλλου, επόμενα βήματα της κυβέρνησης μέσα στο 2011, είναι «η αύξηση του συντελεστή φορολόγησης προϊόντων από το 11% στο 13%, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών που θα νεκρώσει εντελώς την αγορά ακινήτων, το ΕΤΑΚ (που το ΠΑΣΟΚ θα καταργούσε), η έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις (που ήδη ασφυκτιούν), ΦΜΑΠ στα ακίνητα, νέα αύξηση στα καύσιμα, τα τσιγάρα και τα ποτά».

«Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζει την επιβολή νέων μέτρων αύξησης των φόρων και μείωσης των εισοδημάτων που θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και θα οδηγήσουν στη γιγάντωση της πρωτοφανούς κρίσης, που πλήττει την ελληνική κοινωνία», υπογραμμίζει, ενώ απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να αντιληφθεί την ανάγκη αλλαγής της οικονομικής πολιτικής της, «πριν είναι πολύ αργά για την κοινωνία και την οικονομία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή