«Δεν πωλείται ο Σάντσες»

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010 20:30
UPD:20:31
A- A A+

Ο τεχνικός διευθυντής της Βαλενσιέν, Ανρί Ζαμπελί, ξεκαθαρίζει στο gazzetta.gr ότι ο Κολομβιανός μέσος δεν πρόκειται να παραχωρηθεί πριν από το καλοκαίρι. Για έναν «μικρό Εσιέν», κάνει λόγο ο Γάλλος δημοσιογράφος Ζοέλ Ντομενιγκεντί.

Η ανατροπή της 22ας Δεκεμβρίου και η εντός έδρας επικράτηση με 2-1 επί της Τουλούζ, χάρισε στη Βαλενσιέν την πρώτη της νίκη έπειτα από τέσσερις αγώνες και της έδωσε την ευκαιρία να διατηρήσει τη βαθμολογική απόσταση των τριών και των τεσσάρων βαθμών που της χωρίζει με τη 17η Μονακό και τη 18η Καέν (έχει έναν αγώνα λιγότερο) αντίστοιχα.

Η ολοκλήρωση του 1ου γύρου του γαλλικού πρωταθλήματος βρήκε τους Αθηναίους (όπως είναι το προσωνύμιο της ομάδας) να «μαζεύουν» το 5ο εφετινό του τρίποντο, παίρνοντας βαθιά ανάσα εν όψει της διακοπής των αγωνιστικών υποχρεώσεων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Στόχος της ομάδας του Φιλίπ Μοντανιέ είναι η εξασφάλιση της παραμονής, γι' αυτό και η συνέχεια προμηνύεται ακόμη πιο δύσκολη... Αυτός είναι ίσως και ο πιο σημαντικός λόγος που η διοίκηση της γαλλικής ομάδας και για την ακρίβεια ο πρόεδρος Φρανσίς Ντεκουριέρ άναψε το... κόκκινο φως για την παραχώρηση του Κάρλος Μορένο Σάντσες, όπως μας αποκάλυψε ο τεχνικός διευθυντής της Βαλενσιέν και παλαίμαχος παίκτης της Μαρσέιγ, της Νις και της Λιόν, Ανρί Ζαμπελί.

«Μένει μέχρι το καλοκαίρι!»

«Προσωπικά δεν γνωρίζω τίποτε για την πρόταση που μου λέτε ότι ο Ολυμπιακός φέρεται να κατέθεσε! Σε εμάς δεν έχει γίνει τίποτε επίσημο... Ίσως να έχει γίνει στον ατζέντη του παίκτη, παράλληλα με την εξουσιοδότησή του να χειριστεί το θέμα της μεταγραφής. Από εκεί πέρα όμως, δεν υπάρχει περίπτωση να παραχωρηθεί ο Σάντσες στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας μας και η παρουσία του είναι άκρως απαραίτητη για την επίτευξη του στόχου της σωτηρίας... Δεν ξέρω τι ποσό είναι διατεθειμένος να ξοδέψει ο Ολυμπιακός, αυτό που ξέρω είναι ότι ο Κάρλος θα παραμείνει στην ομάδα τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι... Είναι απόφαση του προέδρου...» δήλωσε στο gazzetta.gr ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ανρί Ζαμπελί.

«Η Βαλενσιέν τον χρειάζεται...»

Ψάχνοντας το θέμα λίγο περισσότερο, επικοινωνήσαμε με τον ρεπόρτερ της ομάδας του γαλλικού Βορρά στην έγκυρη L'Equipe, Ζοέλ Ντομενιγκεντί, o οποίος αφιέρωσε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο των χειμερινών διακοπών του, για να μας διαλευκάνει την υπόθεση.

«Ο Κάρλος είναι ίσως ο ποιοτικός παίκτης της ομάδας από πλευράς δυνατοτήτων, απλά στην εφετινή σεζόν δεν έχει φτάσει ακόμη στο ανώτατο σημείο απόδοσης, επειδή μόλις συμπλήρωσε δύο μήνες από τη μέρα που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση. Τον περασμένο Μάρτιο υπέστη ρήξη χιαστών και έπειτα από έναν τέτοιο τραυματισμό, κάθε ποδοσφαιριστής χρειάζεται λίγο χρόνο για να επανέλθει πλήρως στο επίπεδο που βρισκόταν.

»Η μέτρια πορεία της ομάδας και ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει για υποβιβασμό, σε συνδυασμό με την κακοδαιμονία των τραυματισμών που έχει χτυπήσει τρεις ακόμη μέσους, καθιστά την παραχώρησή του σχεδόν απαγορευτική», μας είπε αρχικά ο έμπειρος Γάλλος συνάδελφος πριν σκιαγραφήσει το αγωνιστικό του προφίλ.

Ο «μικρός Εσιέν»!

«Είναι ένας επιτελικός μέσος που έχει την ικανότητα να επηρεάζει πολύ θετικά το παιχνίδι της Βαλενσιέν κυρίως λόγω της ταχύτητας, της δύναμης και της έκρηξης που διαθέτει σαν ποδοσφαιριστής. Είναι εξαιρετικά μυώδης και πολύ καλός στον χειρισμό και τη μεταφορά της μπάλας για μεγάλες αποστάσεις. Έχει πολύ δυνατό μακρινό σουτ και είναι εξαιρετικά επικίνδυνος όταν κινείται γύρω από τη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων.

»Το αγωνιστικό του στιλ μοιάζει πολύ με τον Μίκαελ Εσιέν... Θα τον χαρακτήριζα σαν έναν μικρό κλώνο του... Σαν χαρακτήρας είναι πολύ αγαπητός και δημοφιλής στα αποδυτήρια της ομάδας. Δεν έχει δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα, ίσα-ίσα που με τη συμπεριφορά του “βγάζει” συνεχώς θετική ενέργεια... Πριν να τραυματιστεί ήταν περιζήτητος και η διοίκηση της ομάδας δεν πρόφταινε να δέχεται προτάσεις για την παραχώρησή του», κατέληξε ο ρεπόρτερ της L'Equipe...

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις