Αντιδράσεων συνέχεια για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010 15:47
UPD:15:56
A- A A+

Την ανησυχία τους για την επιβάρυνση των φτωχότερων οικονομικά στρωμάτων με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση από τη ΔΕΗ των νέων τιμολογίων ρεύματος, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΝ.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να αγωνιστούν για να ματαιώσουν «τις αυξήσεις-φωτιά που επιβάλλει στα τιμολόγια των λαϊκών οικογενειών η κυβέρνηση» απευθύνει το ΚΚΕ.

Αυτό, όπως αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα, «δεν θα είναι μόνο πράξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους που δεινοπαθούν, αλλά και στοιχείο της πάλης κατά της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΝΔ που απελευθερώνει και παραδίδει την ενέργεια στα νύχια του μεγάλου κεφαλαίου».

«Πρωτάκουστο και θλιβερό. Να πληρώνουν ακριβότερα το ρεύμα οι φτωχοί, και φθηνότερα οι πλούσιοι. Ο Θεός να τους φωτίσει, έστω και με αυξημένο τιμολόγιο», ήταν το σχόλιο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Για επίθεση ενάντια στο δικαίωμα των πολιτών για αξιοπρεπή διαβίωση κάνει λόγο από την πλευρά του ο ΣΥΝ.

«Σε αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση υιοθετεί νέα τιμολόγια της ΔΕΗ πράττοντας διπλή αδικία. Από τη μία αυξάνει τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τους φτωχούς και μικρομεσαίους καταναλωτές και από την άλλη μειώνει σκανδαλωδώς τις τιμές για μεγάλους οικιακούς καταναλωτές και μεγάλες επιχειρήσεις», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή