ΛΑ.Ο.Σ: Αξιος διάδοχος του Γρηγορίου του Ε' ο μητροπολίτης Γόρτυνος

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010 13:21
UPD:13:23
A- A A+

Τη συμπαράστασή του στο μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, σε τηλεγράφημα που του απέστειλε με αφορμή το χθεσινό επεισόδιο κατά την ορκωμοσία του νέου δημάρχου Γορτυνίας.

Στο μήνυμά του ο κ. Καρατζαφέρης αποκαλεί τον μητροπολίτη «Αξιο διάδοχο του Γρηγορίου του Ε'», εκφράζοντας ταυτόχρονα τη συμπαράστασή του για τις βολές που δέχεται ο μητροπολίτης από τους «εχθρούς της Εκκλησίας και τους Ελληνισμού».

Όλα άρχισαν χθες, όταν κατά την τελετή ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου στο νέο δήμο Γορτυνίας, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ ζήτησε να δώσει πολιτικό όρκο, επισημαίνοντας μάλιστα πως η παρουσία ιερέων στην τελετή δεν προβλέπεται από το νόμο, γεγονός που προκάλεσε τη μήνιν του μητροπολίτη. «Θέλετε να κάνετε την πατρίδα μας άθεη, δεν ντρέπεστε καθόλου ... Εδώ είναι η πατρίδα του Γρηγορίου του Ε’. Να με πας στο δικαστήριο να σου αποδείξω την ντροπή σας ... Πάτε να κάνετε άθεα την πατρίδα μας. Αφού λέει ότι ο νόμος δεν προβλέπει την παρουσία μας, φεύγουμε. Όλοι οι παπάδες έξω», φώναξε ο μητροπολίτης Ιερεμίας, καλώντας τους κληρικούς που ήταν παρόντες να εξέλθουν της αίθουσας. Τελικά η τελετή ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα παρατράγουδα.

Αναλυτικά στο τηλεγράφημά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αναφέρει τα εξής:

«Αξιε διάδοχε του Γρηγορίου του Ε', Άγιε Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως,

Σύμπας ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός, στέκεται νοερά στο πλευρό Σας για τη σθεναρή επισκοπική στάση, προχθές στη Δημητσάνα.

Παρακαλούμε πολύ, δεχθείτε την ολόψυχη συμπαράστασή μας εις τας βολάς που δέχεσθε και θα δεχθείτε στο μέλλον από τους εχθρούς της Εκκλησίας και του Ελληνισμού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή