Ολοκληρώθηκαν τα αμερικανικά γυμνάσια στο Κατάρ

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2002 11:40
A- A A+

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Κατάρ τα στρατιωτικά γυμνάσια στα οποία μετείχαν αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις, εν όψει της πιθανής επίθεσης στο Ιράκ.

Στα γυμνάσια που είχαν την κωδική ονομασία «Εσωτερική Ματιά», χρησιμοποιήθηκε και το υπερσύγχρονο κέντρο διοίκησης που έχουν εγκαταστήσει οι Ηνωμένες Πολιτείες στη βάση Ας-Σαϊλίγια.

Τα γυμνάσια παρακολούθησε ο επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης,στρατηγος Τόμι Φρανκς,που πιστεύεται ότι θα ηγηθεί των συμμαχικών δυνάμεων σε περίπτωση επίθεσης στο Ιράκ. Μετείχαν ακόμη ανώτατοι αξιωματικοί από το Μπαχρέϊν, τη Σαουδική Αραβία και 400 Βρετανοί.

Στις στρατιωτικές ασκήσεις που άρχισαν την περασμένη Δευτέρα, μετείχαν περίπου χίλιοι στρατιώτες, μεταξύ τους 300 Βρετανοί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Κατάρ υπέγραψαν στις αρχές του μήνα συμφωνία για την αναβάθμιση των στρατιωτικών βάσεων του Κατάρ τις οποίες οι ΗΠΑ θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση επίθεσής τους κατά του Ιράκ.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ και ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σείχης Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Ζαμπρ αλ Θάνι. «Η συμφωνία συμβάλλει στη στρατιωτική ετοιμότητα», τόνισε ο Ράμσφελντ, αλλά πρόσθεσε ότι «η συμφωνία αυτή δεν σχετίζεται ουδόλως με το Ιράκ. Συζητείτο εδώ και πολύ καιρό. Θα ήταν λάθος να συσχετιστεί με το Ιράκ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή