Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2009 05:13
UPD:05:38
A- A A+

Βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια και παγετό τη νύχτα και τις πρωϊνές ώρες στα βόρεια, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα παραθαλάσσια τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Πρόσκαιρη βελτίωση το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 τοπικά μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 4 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στα παραθαλάσσια και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου. Το απόγευμα τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν στις βορειότερες περιοχές, αλλά θα ενταθούν στη Δυτική Πελοπόννησο. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο μέχρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και στη Νότια Πελοπόννησο 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη πρόσκαιρα μέχρι 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πρόσκαιρη βελτίωση το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές τοπικές καταιγίδες προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Στα κεντρικά και βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στο Βόρειο Αιγαίο στα 7 με 8 Μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή