Νέα ρεκόρ υπόσχεται ο Μπολτ

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2009 09:53
UPD:11:14
A- A A+

Την πεποίθηση ότι μπορεί να «κατεβάσει» το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα στα 9.58 δευτερόλεπτα και να βελτιώσει το ρεκόρ στα 200 μέτρα φθάνοντας κάτω από τα 19 δευτερόλεπτα, εξέφρασε ο Τζαμαϊκανός Γιουσέιν Μπολτ.

Ο τρις «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου συνδύασε το χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ στα δύο αγωνίσματα (9.69 στα 100 και 19.30 στα 200), ενώ ήταν μέλος της ομάδας 4Χ100 της Τζαμάικα, που πήρε την πρώτη θέση επίσης με παγκόσμιο ρεκόρ.

«¶κουσα τον προπονητή μου (Γκλεν Μιλς) να μιλάει για 9.58 δευτερόλεπτα ως πιθανό χρόνο (στα 100 μέτρα) και τον πιστεύω», τόνισε χαρακτηριστικά ο 22χρονος σπρίντερ, με δηλώσεις του στην «Gazzetta dello Sport», ύστερα από την ανακήρυξή του σε κορυφαία αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς στους άνδρες, και συμπλήρωσε: «Είπε ακόμη ότι θα μπορούσε να είναι δυνατό για μένα να κατέβω κάτω από τα 19 δευτερόλεπτα στα 200 μέτρα. Ο Γκλεν ξέρει για τι πράγμα μιλάει και τον πιστεύω».

Στη συνέχεια ο Μπολτ επιβεβαίωσε ότι στο μέλλον θα δοκιμάσει και στα 400 μέτρα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το πότε. Παράλληλα δήλωσε πως το 2009 περιμένει ανανεωμένο ανταγωνισμό από τον -συμπατριώτη του και τέως κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ- Ασάφα Πάουελ, καθώς και τον Αμερικανό Τάισον Γκέι, ο οποίος δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 100 μέτρων στο Πεκίνο. «Περιμένω ότι ο Γκέι θα προσπαθήσει να επιστρέψει και τον Ασάφα να προσπαθήσει να πάει πιο γρήγορα από ποτέ», είπε ο Μπολτ και συμπλήρωσε: «Δεν θα έχω εύκολη ζωή, αλλά αυτό κάνει τα πράγματα πιο διασκεδαστικά για μένα».

Ο Μπολτ απέσπασε το βραβείο της «Gazzetta dello Sport», αφήνοντας στις δύο επόμενες θέσεις τον Αμερικανό κολυμβητή, Μάικλ Φελπς, και τον Ισπανό τενίστα, Ραφαέλ Ναδάλ, ενώ κορυφαία αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς στις γυναίκες αναδείχθηκε η Γελένα Ισινμπάγεβα, η οποία κατέκτησε στο Πεκίνο το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ με παγκόσμιο ρεκόρ (5,05 μέτρα).

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις