Εκδίκηση υπόσχεται η Χαμάς

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2009 16:44
UPD:17:03

A- A A+

Να εκδικηθεί το Ισραήλ υποσχέθηκε η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, μετά το θάνατο του υψηλόβαθμου στελέχους της και μελών της οικογένειάς του. Ανέφερε μάλιστα πως πλέον είναι ανοικτές όλες οι επιλογές, μεταξύ των οποίων και οι επιθέσεις αυτοκτονίας, «προκειμένου να χτυπηθούν τα σιωνιστικά συμφέροντα οπουδήποτε».

«Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου καταστρέψουμε τη σιωνιστική οντότητα» δήλωσε από τη Χαμάς ο Φατί Χαμάντ στην κηδεία του Νιζάρ Ραϊάν, ο οποίος σκοτώθηκε από ισραηλινό πύραυλο που έπληξε το σπίτι του.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε πως «μετά από αυτό το έγκλημα, όλες οι επιλογές είναι ανοικτές, μεταξύ αυτών και οι μαρτυρικές επιχειρήσεις, προκειμένου να σταματήσουμε την επιθετικότητα και να πλήξουμε τα σιωνιστικά συμφέροντα οπουδήποτε».

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ εξακολουθεί να σφυροκοπά τη Λωρίδα της Γάζας. Σε μία από τις τουλάχιστον 30 επιδρομές σκοτώθηκαν τρία παιδιά, μεταξύ 8 και 12 ετών την ώρα που έπαιζαν σε δρόμμο κοντά στην πόλη Χαν Γιουνίς.

Από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων, που έχουν εισέλθει στην έβδομη ημέρα, παρά τις εκκλήσεις για εκεχειρία, οι Παλαιστίνιοι νεκροί ανέρχονται σε 424 και σε 2.000 οι τραυματίες. Συνολικά τέσσερις Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ρουκέτες της Χαμάς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή