Μαζικές διαδηλώσεις σε Βρετανία, Ιταλία και Ολλανδία

Kατά των ισραηλινών επιδρομών
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2009 19:20
UPD:19:43
A- A A+

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων προσωπικότητες όπως η τραγουδίστρια ¶νι Λένοξ, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον και ο βουλευτής Τζορτζ Γκάλογουέι, διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου εναντίον των ισραηλινών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας έκανε λόγο για 10.000 με 12.000 διαδηλωτές, ενώ οι οργανώσεις που συμμετείχαν μιλούν για περισσότερους από 60.000.

Η πορεία ξεκίνησε από τις όχθες του Τάμεση για να καταλήξει στην Πλατεία Τραφάλγκαρ. Περνώντας από την Ντάουνινγκ Στριτ, οι διαδηλωτές πέταξαν περισσότερα από χίλια παλιά παπούτσια προς την κατοικία του βρετανού πρωθυπουργού, μιμούμενοι τον ιρακινό δημοσιογράφο που πέταξε τα παπούτσια του στον πρόεδρο Μπους.

Περίπου 2.000 από τους διαδηλωτές μετά τις ομιλίες, κατευθύνθηκαν στην ισραηλινή πρεσβεία στο δυτικό Λονδίνο. Επίσης, 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Μάντσεστερ, 600 στο Εδιμβούργο και 500 στη Γλασκώβη.

Μαζικότατες ήταν, όμως, και οι διαδηλώσεις κατά των ισραηλινών επιθέσεων στην Ιταλία, κυρίως στο Μιλάνο, όπου οι χιλιάδες διαδηλωτές έκαψαν σημαίες του Ισραήλ. Περισσότεροι από χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης κρατώντας πανό με αντισημιτικά συνθήματα και πετώντας παπούτσια, όπως συνέβη και στο Λονδίνο.

Στη Ρώμη 2.000-3.000 άνθρωποι έκαναν πορεία στο ιστορικό κέντρο, κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και φωτογραφίες των θυμάτων. Διαδηλώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν και στο Τορίνο, μετέδωσε το πρακτορείο Αnsa.

Επίσης, περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι διαδήλωσαν στο ¶μστερνταμ κατά των ισραηλινών επιδρομών, με την αστυνομία να προχωρά σε δύο συλλήψεις. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Χάγη και στο Ρότερνταμ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή