¶μεση κατάπαυση του πυρός ζητά ο Γ. Παπανδρέου

Κυριακή, 04 Ιανουαρίου 2009 17:16
A- A A+

Έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός, τερματισμό όλων των εχθροπραξιών και εκεχειρία απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και κάλεσε το Ισραήλ να τερματίσει άμεσα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τη Χαμάς να σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών.

«Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι, η λύση δεν μπορεί να υπάρξει με στρατιωτικά μέσα. Ο μόνος δρόμος είναι ο διάλογος και η συνεννόηση», επισήμανε.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε επίσης να διασφαλισθεί η προστασία των αμάχων και η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Καλούμε τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους, το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, να ασκήσουν κάθε δυνατή επιρροή για να επιτύχουν τον άμεσο τερματισμό της αιματοχυσίας και της δυστυχίας, ώστε να χορηγηθεί άμεσα βοήθεια στους αμάχους και να επιτευχθεί μια μόνιμη εκεχειρία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η συνέχιση της σύγκρουσης θα αποτελέσει μια καινούργια βαθιά πληγή, που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την επίτευξη του στόχου της επίλυσης του Παλαιστινιακού και της διασφάλισης της ειρήνης στην περιοχή.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε επίσης την έντονη απογοήτευσή του για το ότι, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία για την έκδοση ανακοίνωσης για την κλιμάκωση της βίας.

«Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας, καθώς και όλα τα Μέλη του, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανταποκριθούν άμεσα και αποφασιστικά στον ρόλο τους να εγγυηθούν την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή