Αλβανία: Κλειστά τα σχολεία λόγω χιονοπτώσεων

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2009 10:05
A- A A+

Κλειστά θα παραμείνουν για τρεις μέρες τα σχολεία σε αρκετές, ορεινές, περιοχές της Αλβανίας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Οπως ανακοινώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας και Επιστημών, τα σχολεία σε τρεις περιφέρειες, στη βορειοανατολική Αλβανία, θα παραμείνουν κλειστά.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού για τον καθαρισμό των οδικών αξόνων, ενώ την όλη επιχείρηση παρακολουθεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.

Το τελευταίο 24ωρο η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, συνεπικουρούμενη από άλλες, κρατικές υπηρεσίες, απεγκλώβισε πολίτες που είχαν αποκλειστεί στα σπίτια τους λόγω των έντονων χιονοπτώσεων, ενώ κατάφερε να κρατήσει ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο.

Για τα απομονωμένα χωριά, συστάθηκε ειδική ομάδα από το υπουργείο Εσωτερικών, που παρακολουθεί την κατάσταση. Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής του αρμόδιου τμήματος του υπουργείου Εσωτερικών, Αλφρεντ Ολι δήλωσε ότι «παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, η κατάσταση αντιμετωπίζεται», καθώς, όπως είπε, όλες οι υπηρεσίες εργάζονται για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους και να μην υπάρξουν προβλήματα στη μετακίνηση των πολιτών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή