Κόσοβο: Ενισχύουν την παρουσία τους KFOR και EULEX

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2009 10:25
A- A A+

Ενισχύουν την παρουσία τους στο Κόσοβο οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ (KFOR) και η αποστολή της Ευρωπαϊκής Eνωσης (EULEX), έπειτα από τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής.

Σε κοινή δήλωσή τους, η KFOR και η EULEX επισημαίνουν πως αποφάσισαν να αυξήσουν την παρουσία τους στην περιοχή, καθώς και ότι θα αποτρέψουν κάθε μορφή βίας στο Κόσοβο.

Η KFOR και η EULEX κάλεσαν τους κατοίκους της Μιτρόβιτσα να παραμείνουν ήρεμοι και να σταματήσουν κάθε πράξη βίας. «Η KFOR και η EULEX είναι έτοιμες να ανταποκριθούν σε κάθε είδος απειλής», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην κοινή ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, ισχυρές δυνάμεις της KFOR και της EULEX αναπτύχθηκαν αργά χθες το βράδυ στο λεγόμενο βοσνιακό μαχαλά της πόλης Μιτρόβιτσα. Μάλιστα, οι δυνάμεις της KFOR θα παραμείνουν στην περιοχή έως ότου επικρατήσει ηρεμία. Στα προληπτικά μέτρα που λαμβάνει η KFOR για την αποφυγή νέων επεισοδίων περιλαμβάνεται και η απαγόρευση συγκεντρώσεων των πολιτών.

Στους δρόμους της Μιτρόβιτσα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Τανγιούνγκ», αλλά και διαδικτυακές «πύλες» εφημερίδων, κυκλοφορούν πολύ λίγα άτομα και η κατάσταση παραμένει ήρεμη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή