Σερβία: Εντονη κριτική κατά της ΕULEX

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2009 11:17
A- A A+

Εντονη κριτική στην αποστολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Κόσοβο (EULEX) άσκησε ο υπουργός, αρμόδιος για το Κόσοβο, της σερβικής κυβέρνησης, Γκόραν Μπογκντάνοβιτς, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «η EULEX έκανε πολύ λίγα ή σχεδόν τίποτα για να αποτρέψει τα τελευταία επεισόδια στη Μιτρόβιτσα.

Ο υπουργός, που μετέβη χθες αργά το απόγευμα στην πόλη, συναντήθηκε με τους επικεφαλής των τοπικών αρχών και σημείωσε πως είναι απαράδεκτη η ύπαρξη «κενού» ασφάλειας στους πολίτες, έπειτα από την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αποστολής στην περιοχή.

Ο κ. Μπογκντάνοβιτς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Μιτρόβιτσα να μην προβούν σε πράξεις βίας και να αγνοήσουν τις προκλήσεις από όποια «κατεύθυνση» και αν προέρχονται.

Ο υπουργός, εξάλλου, ανακοίνωσε ότι εντός του Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους της EULEX.

Η επίσκεψη του κ. Μπογκντάνοβιτς, πραγματοποιήθηκε, έπειτα από τις δύο ισχυρές εκρήξεις και τις βίαιες διαδηλώσεις της περασμένης Παρασκευής, όπου έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν. Το ξέσπασμα βίας της Παρασκευής «πυροδοτήθηκε» από τον τραυματισμό ενός 16χρονου Σέρβου εφήβου στις 30 Δεκεμβρίου του 2008, από δύο Αλβανούς συνομήλικούς του, με μαχαίρια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή