ΠΑΣΟΚ: Η Αστυνομία έχει διαλυθεί

Χρειάζεται νέα ηγεσία και δομές
Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2009 12:47
UPD:13:21
A- A A+

«Βλέπουμε μια Αστυνομία η οποία έχει διαλυθεί», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, καταδικάζοντας απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στα Εξάρχεια.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός: «Επιθέσεις με δυο όπλα, σε πεζούς αστυνομικούς, οι οποίοι φυλάνε σκοπιές, δεν τα έχουμε ξαναδεί ποτέ αυτά τα πράγματα. Ευτυχώς που αυτό το νέο παιδί, απ’ ό,τι φαίνεται, είναι εκτός κινδύνου, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το πού μας οδηγεί αυτή η κατάσταση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη μίας νέας ηγεσίας στην ΕΛ.ΑΣ. και ότι πρέπει να επανέλθει η αξιοκρατία στο Σώμα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτίμησε πως υπάρχει μία προσπάθεια κλιμάκωσης, ή τουλάχιστον συντήρησης μιας κατάστασης που ξεκίνησε με τη δολοφονία του 15χρονου. «Νομίζω πως πολλοί προσπαθούν να συντηρήσουν και να κλιμακώσουν ίσως και αυτή την αίσθηση ανασφάλειας στον πολίτη και εδώ είναι βεβαίως ο ρόλος της πολιτείας. Η πολιτεία να λάβει τα μέτρα της», σημείωσε, επισημαίνοντας παράλληλα πως πρέπει να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα στις διάφορες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια που γίνονται και σε ενέργειες όπως η σημερινή.

«Η σημερινή, δεύτερη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα επίθεση εναντίον αστυνομικών, εγείρει πολλά και σοβαρότατα ερωτήματα σχετικά με την φύση των επιθέσεων αυτών και καθιστά απολύτως αναγκαία την ταχύτατη και σε βάθος διερεύνησή τους, καθώς βρισκόμαστε ενώπιον νέων και πρωτοφανών για την Ελλάδα δεδομένων, που απαιτούν σαφείς και χωρίς σκιές απαντήσεις», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο κ. Παπακωνσταντίνου εκφράζοντας τη συμπαράσταση του στον αστυνομικό Διαμαντή Μαντζούνη.

Οι αστυνομικοί βιώνουν καθημερινά την απουσία ηγεσίας, φυσικής και πολιτικής, καθώς η βούλησή της εξαντλείται στην έκφραση αόριστων φραστικών πολιτικών σχημάτων, που δεν διαμορφώνουν περιβάλλον ικανό να δώσει την δυνατότητα στην Ελληνική Αστυνομία να φέρει σε πέρας το έργο της, σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε:

«Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης για τα φαινόμενα διάλυσης που επικρατούν και στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς και για την γενικότερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους δρόμους των ελληνικών πόλεων και συνεχίστηκε ακόμη και την περίοδο των εορτών, είναι προφανείς. Είναι γνωστό ότι έχουμε ζητήσει τις παραιτήσεις της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Όμως η ανικανότητα και η ανευθυνότητα είναι πλέον στοιχεία που χαρακτηρίζουν συνολικά την σημερινή κυβέρνηση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή