Τα χαρακτηριστικά του νέου κυβερνητικού σχήματος

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2009 13:01
UPD:13:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΕΙΟ/

A- A A+

Εκτός κυβέρνησης έμεινε ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης. Τη θέση του αναλαμβάνει ο υφυπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου. Aναβαθμίστηκε επίσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης σε υπουργό Μακεδονίας-Θράκης.

Οι αμετακίνητοι

Αμετακίνητοι παρέμειναν οι υπουργοί Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, Εθνικής ¶μυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας και Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά.

Ποιοι έμειναν εκτός

Εκτός κυβέρνησης έμειναν οι επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου Γιώργος Αλογοσκούφης και Χρήστος Φώλιας που ήταν υπουργός Ανάπτυξης, ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός και ο υφυπουργός Εξωτερικών Πέτρος Δούκας.

Μετακινήσεις

Μετακινήσεις έγιναν σε τέσσερα υπουργεία: Από το υπουργείο Δικαιοσύνης ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης μεταφέρθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος από το υπουργείο Τουρισμού στο υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης από το υπουργείο Μεταφορών στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Νέες θέσεις υφυπουργών

Δημιουργήθηκαν τέσσερις νέες θέσεις υφυπουργών. Ο κ. Κ. Γκιουλέκας αναλαμβάνει υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Μιχάλης Μπεκίρης υφυπουργός Μεταφορών και ο κ. Γιώργος Κοντογιάννης υφυπουργός Απασχόλησης.

Νέες είσοδοι

Νέες είσοδοι στην κυβέρνηση είναι των κυρίων Αντώνη Σαμαρά στο υπουργείο Πολιτισμού, Νικόλαου Δένδια στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Κώστα Μαρκόπουλου στο υπουργείο Τουρισμού και στη θέση του αναπληρωτή υπουργού με αρμοδιότητα τη δημόσια τάξη ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Στη θέση του κ. Παπαθανασίου, ως υφυπουργός Οικονομικών, τοποθετήθηκε ο κ. Αθανάσιος Μπούρας, στη θέση του κ. Δούκα, ως υφυπουργός Εξωτερικών, τοποθετήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στη θέση του υφυπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κωνσταντόπουλου ο κ. Μάριος Σαλμάς και στη θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος αναβαθμίστηκε, ο κ. Ιωάννης Μπούγας.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή