Αντιδράσεις κομμάτων στον ανασχηματισμό

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2009 13:40
UPD:15:52
A- A A+

Έντονα επικριτικός απέναντι στο νέο κυβερνητικό σχήμα εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι ο ανασχηματισμός «κόστισε στη χώρα δύο μήνες κυβερνητικής διάλυσης» και πως η ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε το «οριστικό κυβερνητικό αδιέξοδο».

Έκανε λόγο για έναν ανασχηματισμό «εσωτερικής κατανάλωσης», που δεν αφορά τους πολίτες και στον οποίο κυριάρχησαν οι «μικροκομματικοί σχεδιασμοί» και η «εξισορρόπηση εσωκομματικών συγκρούσεων».

PASOK WEB RADIO
ΠΑΣΟΚ: O Γ. Παπακωνσταντίνου για τον ανασχηματισμό

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια έβαλε και κατά του ίδιου του πρωθυπουργού, τονίζοντας πως «παρά το νέο κυβερνητικό σχήμα, οι πολιτικές της κυβέρνησης δεν αλλάζουν, για έναν πολύ απλό λόγο, γιατί δυστυχώς ένας άνθρωπος μένει στη θέση του και αυτός είναι ο πρωθυπουργός».

Μίλησε επίσης για «έναν πρωθυπουργό που αποδείχθηκε αδύναμος να ανακτήσει τον έλεγχο, που περιορίζεται στο ανακάτεμα στελεχών για το κουκούλωμα ευθυνών».

Καταλήγοντας, σημείωσε πως η χώρα χρειάζεται έναν νέο πρωθυπουργό, μια καινούργια κυβέρνηση, καθώς «μόνο έτσι θα αλλάξει πορεία και θα βγει από τα σημερινά αδιέξοδα».

ΚΚΕ: Η Ν.Δ. δεν αλλάζει

«Ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει την εμπειρία του. Η ΝΔ δεν αλλάζει. Το ίδιο και όλα τα κόμματα του “ευρωμονόδρομου” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό. «Θα συνεχίσουν να γίνονται χειρότεροι για το λαό, γιατί αυτό έχουν ανάγκη τα μονοπώλια και γενικότερα το καπιταλιστικό σύστημα που αυτά τα κόμματα υπηρετούν. Το ουσιαστικό σήμερα είναι να αλλάξει ο λαός και να εγκαταλείψει οριστικά τα κόμματα και τις επιλογές της πλουτοκρατίας».

Αλ. Αλαβάνος: Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα

«Μια και είναι του Αγίου Ιωάννου σήμερα να πούμε ότι ισχύει το "τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα"», δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό.

Αλ. Αλαβάνος για ανασχηματισμό: Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα

Αλ. Αλαβάνος για ανασχηματισμό: Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα

«Διότι η ελληνική κοινωνία απαιτεί μια τέτοια αλλαγή πολιτικών που δεν μπορεί να δώσει η Νέα Δημοκρατία. Να σημειώσουμε όμως ότι η απαλλαγή από τα καθήκοντά τους των υπευθύνων Υπουργών και Υφυπουργών για τα θέματα της Παιδείας αλλά και της Οικονομίας, τα θέματα εκείνα δηλαδή στα οποία έχουμε βιώσει μια μεγάλη σύγκρουση μεταξύ της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινιόταν και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος.

ΛΑΟΣ: Να αλλάξει μυαλό ο κ. Καραμανλής

«Έτεκε μυν... Όσοι ανασχηματισμοί και να γίνουν όσοι υπουργοί κι αν αλλάξουν αν δεν αλλάξει μυαλό και νοοτροπία ο κ. Καραμανλής δεν γίνεται τίποτα», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σχετικά με τον ανασχηματισμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή