Τρίωρη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2009 15:05

Μέχρι στιγμής, πάνω 600 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των επιχειρήσεων, ενώ σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου οι μισοί είναι γυναίκες και παιδιά.

A- A A+

Σε τρίωρη κατάπαυση του πυρός προχωρούν Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να διεκολυνθεί η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό λαό, ενώ και οι δύο πλευρές ανέφεραν πως εξετάζουν αιγυπτιακή πρόταση για εκεχειρία. Παράλληλα, το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης της επιχείρησής του.

Πιο αναλυτικά, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι οι βομβαρδισμοί στη Γάζα θα διακόπτονται επί τρεις ώρες κάθε ημέρα, από τις 13.00 μέχρι τις 16:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος). Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς στη Δαμασκό Μούσα Αμπού Μαρζούκ ανέφερε ότι η οργάνωση δεν θα εκτοξεύει ρουκέτες κατά το χρονικό αυτό διάστημα.

Κατά τη διάρκεια νέων συγκρούσεων 12 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ενώ και η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες στο νότιο Ισράηλ, χωρίς όμως να προκαλέσει θύματα.

Μέχρι στιγμής, πάνω 600 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των επιχειρήσεων, ενώ σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου οι μισοί είναι γυναίκες και παιδιά http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/07/1613605.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή