Συνάντηση Ντ. Μπακογιάννη - Αμερικανού πρέσβη

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2009 17:38

Κατά τις συνομιλίες, που πραγματοποιήθηκαν κατόπιν αιτήματός του κ. Σπέκχαρντ συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα διεθνών, περιφερειακών και διμερών θεμάτων.

A- A A+

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ είχε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, με φόντο την έναρξη της νέας χρονιάς και της ελληνικής προεδρίας στον ΟΑΣΕ, καθώς και την ανάληψη της νέας αμερικανικής ηγεσίας, εντός ολίγων ημερών.

Κατά τις συνομιλίες, που πραγματοποιήθηκαν κατόπιν αιτήματός του κ. Σπέκχαρντ συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα διεθνών, περιφερειακών και διμερών θεμάτων.

Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν μία καλή, θερμή και ισχυρή σχέση, καθώς αρχίζει η καινούργια χρονιά, δήλωσε μετά τη συνάντηση.

Η αμερικανική πλευρά ενημερώθηκε από την κ. Μπακογιάννη, με την ιδιότητά της ως προεδρεύουσας του ΟΑΣΕ, για τα θέματα της ευρωπαϊκής ασφάλειας που θα χειριστεί το 2009 και ο κ. Σπέκχαρντ υποσχέθηκε ότι «οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουν σε αυτό το σημαντικό ρόλο και σημαντικό θεσμό».

Οι δύο πλευρές είχαν εκτενή συζήτηση για το Μεσανατολικό και ειδικότερα για την κρίση στη Γάζα.

Η υπουργός Εξωτερικών επέμεινε στην επιτακτική ανάγκη να γίνουν οι κινήσεις που απαιτούνται για την επίτευξη εκεχειρίας, υπογραμμίζοντας τη δραματική κατάσταση του ανθρωπιστικού προβλήματος, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η ελληνική πλευρά έθεσε και το θέμα των τουρκικών ενεργειών στο Αιγαίο, τονίζοντας ότι έχει ενισχυθεί η τουρκική δραστηριότητα στην περιοχή.

Τέλος στο πλαίσιο των αμιγώς διμερών θεμάτων, όπως τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος συζητήθηκαν και τα επόμενα βήματα για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα Visa waiver, η οποία θα απαλλάξει τους Ελληνες επισκέπτες στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη διαδικασία της visa.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή