Σ. Πέρες: «Δεν θέλουμε εκεχειρία, αλλά το τέλος της τρομοκρατίας»

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 11:55
UPD:12:14

«Δεν θέλουμε να παρατείνουμε τον πόλεμο και δεν έχουμε εδαφικές φιλοδοξίες για τη Γάζα. Με την επιχείρηση αυτή, υπάρχει μια πιθανότητα για ειρήνη», διαβεβαίωσε ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες (δεξιά στη φωτογραφία).

A- A A+

«Το Ισραήλ δεν θέλει εκεχειρία, αλλά το τέλος της τρομοκρατίας για να μην γίνει η Γάζα "δορυφόρος του Ιράν"», δήλωσε στην εφημερίδα La Republica ο ισραηλινός πρόεδρος σιμόν Πέρες και κάλεσε τη Χαμάς να σταματήσει τις επιθέσεις.

«Δεν θέλουμε να παρατείνουμε τον πόλεμο και δεν έχουμε εδαφικές φιλοδοξίες για τη Γάζα. Με την επιχείρηση αυτή, υπάρχει μια πιθανότητα για ειρήνη», διαβεβαίωσε ο Πέρες.

Σε ότι αφορά το γαλλο-αιγυπτιακό σχέδιο, ο Ισραηλινός πρόεδρος τόνισε πως αποτελεί «μια γενική ιδέα, οι λεπτομέρειες της οποίας πρέπει να συζητηθούν και αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες».

«Πρόκειται για μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο: βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τρομοκρατική οργάνωση που ελέγχει μια περιοχή, την οποία έθεσε υπό την εξουσία της παράνομα, ενδιαφέρεται ελάχιστα για τις ζωές των παιδιών και των γυναικών της και εκτοξεύει βόμβες εναντίον των σχολείων μας», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του Ισραήλ, σημείωσε: «Η Χαμάς χρησιμοποιεί τα παιδιά ως ασπίδες, κρύβει τους τρομοκράτες σε νοσοκομεία και τα όπλα σε τεμένη. Από τα σχολεία τους εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον μας: είναι η Χαμάς που δεν έχει όρια, τίποτε δεν την σταματά».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή