Βουλγαρία: Απαράδεκτη η διακοπή παροχής φυσικού αερίου

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 12:46
A- A A+

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Μιλέν Κερεμεντσίεφ, τη διακοπή της παροχής του ρωσικού φυσικού αερίου, στη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με τους επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, με τους οποίους, είχε συναντήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών, Ντράγκοβεστ Γκοράνοφ, ο υφυπουργός Εξωτερικών διεμήνυσε ότι η Βουλγαρία αναζητά ευκαιρίες στήριξης από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν δεχθεί συνέπειες από την ενεργειακή κρίση.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών, Ιβάιλο Κάλφιν σε δήλωσή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «ΒΤΑ» διαβεβαίωσε ότι η Βουλγαρία είχε ζητήσει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πριν την οριστική διακοπή της παροχής του ρωσικού φυσικού αερίου.

Εξάλλου, η πρέσβης των ΗΠΑ στη Βουλγαρία, Νάνσι Μακαλντάουνι σε ανακοίνωσή της, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η διακοπή (της παροχής) φυσικού αερίου στη Βουλγαρία είναι απαράδεκτη».

Στην ίδια ανακοίνωση, η πρέσβης των ΗΠΑ τονίζει, εξάλλου, πως οι πολίτες της Βουλγαρίας δεν πρέπει να πέσουν θύματα της διαμάχης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την κ. Μακαλντάουνι, «αυτό το επεισόδιο (σ.σ. η ενεργειακή κρίση) υπογραμμίζει την ανάγκη διαφοροποίησης των πηγών φυσικού αερίου, καθώς επίσης και των άλλων ενεργειακών προμηθειών».

Η ενέργεια αποτελεί μια ζωτικής σημασίας πηγή για όλη την κοινωνία, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση και προστίθεται ότι είναι επιτακτικό οι συμφωνίες προμηθειών (φυσικού αερίου) να γίνονται με άμεσο και διαφανή τρόπο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή