Τερματισμό της ισραηλινής επίθεσης χωρίς όρους ζητεί η Αλ. Παπαρήγα

Βολές κατά κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους
Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 14:59
A- A A+

Toν τερματισμό χωρίς όρους της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας «γιατί ο επιτιθέμενος δεν μπορεί να βάζει όρους» ζήτησε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή της στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

Αφού υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και ζήτησε την άμεση αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα αραβικά εδάφη, απέρριψε ως «ακαδημαϊσμούς και υποκρισία» θέσεις που αποδίδουν την επίθεση του Ισραήλ σε ψηφοθηρικούς λόγους ή σε προκλήσεις της Χαμάς.

Αλ. Παπαρήγα: Να σταματήσει χωρίς όρους η ισραηλινή επίθεση

Αλ. Παπαρήγα: Να σταματήσει χωρίς όρους η ισραηλινή επίθεση

Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη της και κατά της ελληνικής κυβέρνησης καλώντας την «να αφήσει τις υποκρισίες» σχετικά με τη θέση της στις τελευταίες εξελίξεις.

Ερωτηθείσα για τη στάση των αραβικών χωρών υποστήριξε ότι είναι προκεχωρημένα φυλάκια των ΗΠΑ ή ενδιαφέρονται να ελέγξουν την περιοχή, αναφερόμενη στη στάση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, επέκρινε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος είναι επικεφαλής της, με αντιπρόεδρο τον Ισραηληνικό υπουργό Αμυνας. Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Παπανδρέου σε δήλωσή του εξισώνει το θύτη με το θύμα και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Παπανδρέου να χαίρεται τον αντιπρόεδρο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή