Κ. Χατζηδάκης: Αμείλικτοι με τα καρτέλ

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 16:12
A- A A+

Τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη με αυστηρό έλεγχο των καρτέλ, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ανάληψη πρωτοβουλιών στον τομέα της ενέργειας και την ενίσχυση της έρευνας - τεχνολογίας έθεσε ως άξονες προτεραιότητας ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης κατά την τελετή παραλαβής του υπουργείου από τον κ. Χρήστο Φώλια.

Ο κ. Χατζηδάκης αφού έκανε λόγο για δύσκολη συγκυρία, με τη διεθνή οικονομική κρίση, το ασταθές ενεργειακό τοπίο και τη δυσπιστία προς τους κρατικούς μηχανισμούς απηύθυνε προειδοποίηση για τα καρτέλ. «Θα είμαστε αμείλικτοι, υπογράμμισε, με τα ολιγοπώλια και τα καρτέλ που λυμαίνονται και συκοφαντούν την ελεύθερη αγορά. Θα ενισχύσουμε τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, το χρωστάμε στους Έλληνες καταναλωτές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κ. Χατζηδάκης: Αμείλικτοι με τα καρτέλ

Κ. Χατζηδάκης: Αμείλικτοι με τα καρτέλ

Για τον τομέα της ενέργειας τόνισε πως θα δοθεί προτεραιότητα στην πράσινη ενέργεια «και θα αγωνιστούμε για υγιή και σύγχρονη ΔΕΗ η οποία θα πάρει πρωτοβουλίες, θα κάνει συνεργασίες, επενδύσεις και θα προσφέρει στην οικονομία και τους καταναλωτές».

Από την πλευρά του, ο κ. Φώλιας εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τον πρωθυπουργό επισημαίνοντας πως είναι αφοσιωμένος στην ουσία και όχι και στην εξουσία καθώς και ότι παραμένει στρατιώτης δίπλα στον κ. Καραμανλή. «Φεύγω περήφανος, χωρίς καμία πικρία γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να υπηρετήσω τον τόπο τα τελευταία χρόνια από τις θέσεις του υφυπουργού Οικονομίας και του υπουργού Ανάπτυξης» σημείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή