ΟΗΕ: Αναστολή ανθρωπιστικών επιχειρήσεων στη Γάζα

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 17:20
UPD:18:29
REUTERS/IBRAHEEM ABU MUSTAFA

A- A A+

Aναστέλλει η αρμόδια για την αρωγή των Παλαιστίνιων προσφύγων υπηρεσία του ΟΗΕ (UNRWA) τις επιχειρήσεις της στη Λωρίδα της Γάζας λόγω των κινδύνων που προκαλεί η δράση των ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή.

«Η UNRWA αποφάσισε να αναστείλει όλες τις επιχειρήσεις της εξαιτίας των όλο και πιο εχθρικών ενεργειών κατά των εγκαταστάσεών της και του προσωπικού της» δήλωσε ο ¶ντναν Αμπού Χάσνα, εκπρόσωπος της UNRWA στη Γάζα, χωρίς να διευκρινίσει το χρονικό διάστημα της αναστολής.

Λίγο νωρίτερα ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει το θάνατο δύο οδηγών της UNRWA από ισραηλινά πυρά.

Όπως ανέφερε, η αυτοκινητοπομπή της υπηρεσίας δέχθηκε πυρά από Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στο μεθοριακό πέρασμα του Ερέζ, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Η αυτοκινητοπομπή έφερε τα διακριτικά του ΟΗΕ και οι οδηγοί φορούσαν σακάκια με το σήμα της UNRWA, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι το περιστατικό διερευνάται.

Nωρίτερα και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού κατηγόρησε σε το Ισραήλ ότι παραβιάζει την διεθνή νομοθεσία στην Γάζα. Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση, μέλη της Επιτροπής βρήκαν τέσσερα παδιά να πεθαίνουν της πείνας και να κάθονται δίπλα στις νεκρές μητέρες τους και σε άλλα πτώματα σε ένα σπίτι στην πόλη της Γάζας που βομβαρδίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις. Κατηγορεί επίσης το Ισραήλ ότι καθυστερεί στο να επιτρέψει την πρόσβαση σε ασθενοφόρα στην πληγείσα περιοχή και ζήτησε να υπάρξει ασφαλής πρόσβαση για την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο ώστε ασθενοφόρα της να μπορούν να μεταφέρουν περισσότερους τραυματίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή