Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2009 05:12
UPD:05:36
A- A A+

Τοπικές βροχές και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με χιόνια στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων με πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική Μακεδονία. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική Μακεδονία. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και στις παράκτιες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν στις νότιες περιοχές. Ανεμοι: Νότοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στο πρωΐ στις νότιες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη θα φθάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θερμοκρασία θα φθάσει τους 10 βαθμούς.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας το πρωΐ στα νότια. Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ αλλά γρήγορα θα γίνουν βορειοανατολικοί 3 με 5Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές τοπικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και τις παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά εκτός της Μακεδονίας και της Θράκης, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή