Σωτ. Χατζηγάκης: «Ανούσιος δεκάλογος Γ. Παπανδρέου για τους αγρότες»

Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2009 16:37
UPD:16:39

Ο κ. Χατζηγάκης κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου πως εμφανίστηκε ενώπιον των αγροτών στις Σέρρες «χωρίς να γνωρίζει τα προβλήματα και τις εξελίξεις σε εσωτερικό και κοινοτικό επίπεδο».

A- A A+

Σκληρή ανακοίνωση με την οποία απορρίπτει τις αιτιάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης για την αγροτική πολιτική και χαρακτηρίζει «ανούσιο δεκάλογο» τις προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου εξέδωσε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης. Επίσης, καταθέτει τους πέντε άξονες της κυβερνητικής πολιτικής σε αυτόν τον τομέα.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Χατζηγάκης κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου πως εμφανίστηκε ενώπιον των αγροτών στις Σέρρες «χωρίς να γνωρίζει τα προβλήματα και τις εξελίξεις σε εσωτερικό και κοινοτικό επίπεδο» και προσθέτει: «Τελικά εμφάνισε ένα πρόχειρο "Δεκάλογο" εξαγγελιών, για τον οποίο ούτε καν ο φιλικός του τύπος υποστήριξε ότι συγκροτεί ένα σοβαρό πρόγραμμα ιδεών και δράσης υπέρ του αγροτικού κόσμου ή έστω εκδοχή προγράμματος».

Αφού συμπληρώνει πως «το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την ίδια τακτική της επιπόλαιης παροχολογίας, με τελικό αποτέλεσμα τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες» παρουσιάζει τις προτεραιότητες της αγροτικής πολιτικής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Βασική προτεραιότητα της πολιτικής μας στον αγροτικό τομέα είναι εκείνη της βιώσιμης ανάπτυξης και της σε βάθος στήριξης των αγροτών, καλλιεργητών και κτηνοτρόφων σε όλα τα επίπεδα, με κύρια έμφαση στη τόνωση του αγροτικού εισοδήματος και στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

»¶λλη προτεραιότητά μας είναι η κοινωνική πλευρά της αγροτικής οικονομίας, η οποία αποτελεί φιλόδοξο στόχο μας, μαζί μ’ εκείνο της βιώσιμης ανάπτυξης. Οι πολιτικές μας στοχεύουν στην κοινωνική άνοδο της ελληνικής υπαίθρου, η οποία πρέπει να προσεγγίσει τα οικονομικά επίπεδα του αστικού πληθυσμού της χώρας μας.

»Τρίτος στόχος μας είναι το θέμα του περιβάλλοντος που συνδέεται στενά όχι μόνο με τον αγροτικό χώρο, αλλά και με την ποιότητα ζωής όλων των Ελλήνων. Με συγκεκριμένα μέτρα υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, υπέρ των δασών και του πρασίνου, στα οποία θα πρέπει να προσαρμόζεται η κάθε είδους ανάπτυξη.

»Τέταρτος στόχος της πολιτικής μας δεν είναι απλώς η παραγωγή και η μονοδιάστατη οικονομική ανάπτυξη, αλλά η ανάπτυξη της περιφέρειας με βάση την ποιότητα. Έμφαση στον αγροτουρισμό, στις βιοκαλλιέργειες, στις νέες πολιτικές της Ε.Ε. και σε όλα τα εθνικά μας προϊόντα που έχουν μεγάλες δυνατότητες εξαγωγών.

»Πέμπτος άξονας της πολιτικής μας είναι η συναίνεση και ο διάλογος, τον οποίο είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε σε όλα τα επίπεδα και με κάθε αρμόδιο φορέα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή