Απάντηση Ευ. Μεϊμαράκη στον Αλ. Αλαβάνο

Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2009 18:38
UPD:18:49
A- A A+

Επίθεση κατά του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με αφορμή τα όσα ανέφερε στη Βουλή σχετικά με την προμήθεια υλικών από το στρατό και το ενδεχόμενο εμπλοκής του «στην αντιμετώπιση του κινήματος της νεολαίας».

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον κ. Αλαβάνο πως υπέπεσε σε «πρωτοφανές ολίσθημα» και αφού παραπέμπει στην «ξεκάθαρη απάντηση που έδωσε επί τις ουσίας το Γενικό Επιτελείο Στρατού» δίνει και μια «πολιτική απάντηση» στο ερώτημα «Και ο στρατός στην αντιμετώπιση του κινήματος της νεολαίας»: «Όταν σε κάθε δημοκρατία η αρνητική απάντηση είναι αυτονόητη, δημιουργείται αυτομάτως το ερώτημα: Γιατί τίθεται τέτοιο ζήτημα τώρα από τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ; Τι εξυπηρετεί; Μήπως κρύβονται άλλες σκοπιμότητες; Μήπως τώρα σ΄ αυτή τη συγκυρία, ενόψει των κινητοποιήσεων, τορπιλίζεται η ομαλότητα για την οποία όλοι συνειδητά εργαζόμαστε; Μήπως πιθανόν προσπαθούν να τορπιλίσουν την πολύτιμη σχέση που με κόπο από το 1974 όλες οι πολιτικές δυνάμεις αποκαταστήσαμε μεταξύ κοινωνίας και Ενόπλων Δυνάμεων;»

Ευ. Μεϊμαράκης: Μήπως κρύβονται σκοπιμότητες πίσω από τις δηλώσεις Αλ. Αλαβάνου;

Ευ. Μεϊμαράκης: Μήπως κρύβονται σκοπιμότητες πίσω από τις δηλώσεις Αλ. Αλαβάνου;

Προσθέτει δε πως «το ερώτημα αυτό, στο οποίο όπως είπα η αυτονόητη αρνητική απάντηση δεν πρέπει καν να αναφέρεται από υπεύθυνα χείλη και μάλιστα αρχηγού, τίθεται επίσης σε μία συγκυρία που υπάρχει τεταμένο κλίμα όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία αλλά και όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και με υψηλό δείκτη αυτοπειθαρχίας, όπως απαιτείται από τα γεγονότα, προασπίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα για να υπάρχει η ελευθερία που δίδει τη δυνατότητα και στον κ. Αλαβάνο να τις διασύρει».

Στη δική του ανακοίνωση το Γενικό Επιτελείο Στρατού αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τον Σεπτέμβριο του 2008, προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια υλικών, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο από δυνάμεις που συμμετέχουν εκτός Ελλάδος, σε Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης [(ΕΥΕ) - Ειρηνευτικές Αποστολές]. Τα υλικά αυτά, έχουν σχεδιασθεί προκειμένου να αδρανοποιούν - απωθούν προσωπικό, ανέρχονται σε 60 τεμάχια από κάθε είδος και αποτελούνται από μη βαλλιστική ασπίδα προστασίας προσώπου, μη βαλλιστική ασπίδα προστασία σώματος, κλομπ, πλαστικό ιμάντα προσδέσεως χειρών μίας χρήσεως και χειροβομβίδες ελαστικών σφαιριδίων, κρότου - λάμψης και ουσιών ελέγχου πλήθους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή