Πρ. Παυλόπουλος: Καμμία κόντρα με τον Χρ. Μαρκογιαννάκη

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2009 13:08
UPD:15:12
A- A A+

Διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος τα περί αντιπαράθεσής του με τον απληρωτή υπουργό για θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

"Δεν υπάρχει κανένα θέμα, όλα είναι ξεκαθαρισμένα", τόνισε ο κ. Παυλόπουλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό και τον κ. Μαρκογιαννάκη. "Αντί να απαντώ σε σπερμολογίες, προτιμώ να δείτε τα αποτελέσματα της συνεργασίας στην πορεία", συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι σε μια δημοκρατική χώρα εφαρμόζονται οι νόμοι και πως αυτό που προέχει είναι η κοινωνική γαλήνη. "Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να θωρακίσει τη Δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών. Δεν θα ανεχθεί όσους παραβιάζουν τους θεσμούς", πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

"Στόχος μας η ασφάλεια του πολίτη", υπογράμμισε ο κ. Μαρκογιαννάκης. Διέψευσε παράλληλα τα περί αντιπαράθεσης με τον κ. Παυλόπουλο. Kληθείς να σχολιάσει τη στάση της αστυνομίας μετά το χθεσινό συλλαλητήριο ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι η αστυνομία έκανε ό,τι μπορούσε στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Ποινική δίωξη για τα χθεσινά επεισόδια

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/10/1614982.htm σε βάρος του ενός εκ των δύο συλληφθέντων στα χθεσινά επεισόδια, μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενώ κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος απήγγειλε στο δεύτερο.

Ο 18χρονος συλληφθείς στη διασταύρωση των οδών Διδότου και Ζωοδόχου Πηγής κατηγορείται για έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης (κακουργήαματα), διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής (πλημμελήματα).

Ανακοίνωση ΚΚΕ

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί την προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων για να «νομιμοποιήσει» και να κλιμακώσει τη δράση των κατασταλτικών μηχανισμών κατά των εργατικών, λαϊκών και νεολαιίστικων αγώνων. Ο σχεδιασμός αυτός, που το ΚΚΕ κατήγγειλε εξαρχής, πρέπει να αποτύχει. Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας, να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου.

Δηλώσεις Αλ. Αλαβάνου

H χθεσινή νέα απρόκλητη επίθεση αστυνομικών δυνάμεων εναντίον διαδηλωτών, μετά τη λήξη του ειρηνικού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, οι ξυλοδαρμοί και οι τυφλές συλλήψεις επαναθέτουν με κατεπείγοντα τρόπο το θέμα της δημοκρατικής αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.

"Καλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα να δεχθούν την πρόταση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά τη σύσταση επιτροπής για το θέμα της Αστυνομίας, με βάση το άρθρο 44 του Κανονισμού της Βουλής και σύμφωνα με τις προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα", πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή