Υπεγράφη η συμφωνία για την τροφοδοσία ρωσικού φ. αερίου

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009 11:43
REUTERS

Υπεγράφη η συμφωνία για την τροφοδοσία ρωσικού φυσικού αερίου

A- A A+

Η Ουκρανία υπέγραψε σήμερα τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Ε.Ε. για την επανάληψη της τροφοδοσίας της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο, χωρίς την προσθήκη για την οποία διαφωνούσε η Μόσχα, ανακοίνωσε o ενεργειακός κολοσσός Gazprom.

«Αντιπροσωπεία της Gazpron διεξήγαγε διαπραγματεύσεις το πρωί στο Κίεβο. Αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ήταν η υπογραφή της συμφωνίας από την ουκρανική πλευρά χωρίς όρους όσον αφορά τον έλεγχο της διέλευσης του φυσικού αερίου μέσω του ουκρανικού εδάφους», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ρωσική εταιρία.

Η τσεχική προεδρία ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες ότι δεν υπάρχει λόγος να μην επαναλάβει η Ρωσία την τροφοδοσία της Ευρώπης με φυσικό αέριο εφόσον το Κίεβο υπέγραψε τη συμφωνία χωρίς την προηγούμενη προσθήκη.

«Η Ουκρανία υπέγραψε σήμερα τη συμφωνία χωρίς την προσθήκη με την οποία διαφωνούσε η Μόσχα. Η Ρωσία δεν έχει κανένα λόγο να μην επαναλάβει αμέσως τις εξαγωγές φυσικού αερίου», δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Ενεργείας Μάρτιν Ρίμαν, ο οποίος θα προεδρεύσει το απόγευμα σε έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενεργείας της Ε.Ε.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν σήμερα ο Ρώσος υπουργός Ενεργείας Σεργκέι Σμάτκο, ο πρόεδρος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ και ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης αρμόδιος για την Ενέργεια Ιγκορ Σέτσιν για συνομιλίες σχετικά με την κρίση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή