Β. Μεϊμαράκης: Σε ετοιμότητα η Ελλάδα

Νέες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το Φαρμακονήσι
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009 13:21
UPD:14:36

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Α/ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Γράψας.

A- A A+

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα, συνεχίζει τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση της όποιας έντασης υπάρχει με την Τουρκία, δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Αναφερόμενος στην τουρκική άσκηση που αρχίζει από σήμερα στο Αιγαίο, σημείωσε πως πρόκειται για πρoγραμματισμένη, συνήθη άσκηση, που δεν μας δημιουργεί κανένα πρόβλημα και δεν εμπνέει ανησυχία.

«Όπως όταν κάνουμε κι εμείς τέτοιες ασκήσεις οι γείτονες προσέχουν, έτσι κι εμείς όταν οι γείτονες κάνουν τέτοιες ασκήσεις παρακολουθούμε από κοντά τις κινήσεις τους. Αλλά δεν μας εμπνέει ανησυχία η συγκεκριμένα άσκηση για την οποία με ρωτάται αυτή καθεαυτή» επισήμανε.

Β. Μεϊμαράκης: Δεν μας εμπνέει ανησυχία η τουρκική άσκηση

Β. Μεϊμαράκης: Δεν μας εμπνέει ανησυχία η τουρκική άσκηση

Ερωτηθείς για τις νέες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το Φαρμακονήσι, ο κ. Μεϊμαράκης, αφού τόνισε ότι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και προσεκτικοί, συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι οι Τούρκοι θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τέτοιες υπερπήτσεις».

Ανέφερε ακόμη ότι γίνονται όλα τα αναγκαία διαβήματα και τόνισε ότι προσπαθούμε να εξηγήσουμε στους Τούρκους ότι δεν βοηθάει η κλιμάκωση της έντασης στην προσπάθεια για βελτίωση του κλίματος και πως παραμένουμε σε σημείο στασιμότητας με δική τους υπευθυνότητα.

Σε ό,τι αφορά τις νέες προκλήσεις, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, στις 11:01 το πρωί σχηματισμός οκτώ τουρκικών αεροσκαφών (τέσσερα F-16 και τέσσερα F-4) εισήλθε εντός του FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσεων νοτίως της Σάμου και στις 11:03 τα τέσσερα τουρκικά F-4 πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 300 ποδών. Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αφού αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά στην περιοχή της Ικαρίας εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 11:23 νότια της Χίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή